Genelkurmay Başkanlığının “Türkiye Şehitlerini Anıyor" etkinliğinde Hava Pilot Üsteğmen Oğuz Yenen, Jandarma Özel Hareket Uzman Çavuş Selçuk Özer ile Kıbrıs Barış Harekatı şehitleri Piyade Er Sebahattin Özübek ve Jandarma Çavuş Ekremin Özmen anıldı.

Aziz şehitleri yâd etmek için Genelkurmay Başkanlığı tarafından başlatılan “Türkiye Şehitlerini Anıyor” etkinliği kapsamında Harbiye Askerî Müzesi ve Kültür Sitesi Komutanlığında Kıbrıs Barış Harekatı şehitleri Piyade Er Sebahattin Özübek ve Jandarma Çavuş Ekremin Özmen için tören düzenlendi. Düzenlenen törene Öğretmen Albay Erhan Altunok, arızalı F-16 savaş uçağını terk etmeyen Hava Pilot Üsteğmen Oğuz Yenen’i anarak başladı. Altunok, şehit Üsteğmen Yenen’in arızalanan uçağı terk etmeyerek, "Bu uçakta tüyü bitmemiş yetimin hakkı var" dediğini söyledi. Altunok, şehit Üsteğmen Yenen’in üç kez uçağı indirmeyi denediğini belirterek, "Dördüncü denemesinde ağ bariyerleri kurulmuştu, uçağın arızası çözülememişti, uçak ağ bariyerleri deldi geçti, duvara çarptı. Hava Pilot Üsteğmen Oğuz Yenen şehit oldu" dedi.

Altunok, Jandarma Özel Hareket Uzman Çavuş Selçuk Özer’in ise al bayrağı dalgalandırmak için bayrak direğine tırmanıp en yüksekte İstiklal Marşı’nı okuduğunu kaydetti. Özer’in daha sonra bir çatışmada şehit olduğunu belirten Altunok, şehit uzman çavuşun kız kardeşinin mezarında, "Hoşgeldin abim, şehadetin kutlu olsun" yazılı olduğunu söyledi.

Altunok, programda Kıbrıs Barış Harekatı şehitleri Piyade Er Sebahattin Özübek ve Jandarma Çavuş Ekremin Özmen’in yürek burkan hikayelerini de paylaştı. Şehitlerin yakınları da duygularını dile getirdi.