KASTAMONU (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, Kastamonu'nun Devrekani ilçesinde örgüte yakınlığıyla bilinen bir dershanenin ortakları ve çalışanları hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyeliği" iddiasıyla tutuklu yargılanan İ.A, B.Y. ve İ.A, tutuksuz sanıklar S.Y. ve M.A. ile avukatları katıldı.

İ.A, savunmasında, FETÖ terör örgütü ile hiçbir bağının bulunmadığını savundu.

Geçen yıl hakkında soruşturma açıldıktan 5 ay sonra tutuklandığını belirten İ.A, "5 ay boyunca hiçbir yere kaçmadım. Suçsuzluğumu kanıtlamak istedim. Kaçma şüphem olsa o zaman kaçardım. Suçsuzum ve tahliyemi istiyorum." dedi.

B.Y. ise örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını öne sürdü.

Eşi S.Y'nin de aynı davada yargılandığını aktaran B.Y, "Eşim bu dershanede öğretmenlik yaptı, o da yargılanıyor. Şu anda adli kontrol şartıyla serbest. Ekonomik olarak zor durumdayım, tahliyemi istiyorum." diye konuştu.

Diğer sanık ve avukatları dinleyen mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 19 Ekim'e erteledi.