Van’da bu yıl 8’incisi düzenlenen ’Van Turizm ve Seyahat Fuarı’na Edremit Belediyesi gerçekleştirdiği tanıtım ve kültür etkinlikleri ile fuarın ilgi odağı oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Van Ticaret ve Sanayi Odasının destekleriyle EXPO Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenen Van Turizm ve Seyahat Fuarı renkli görüntülere sahne oldu. Edremit Belediyesi tarafından açılan stantta, Edremit’tin tarihi ve turistik yerleri başta olmak üzeri birçok kültürel zenginlikleri ziyaretçilere tanıtıldı. Fuar boyunca kapsamlı bir şekilde tanıtımı yapılan ve hazırlanan standı başta olmak üzere Edremit’in kültür zenginliklerinin de yer aldığı fuarda kimi ziyaretçiler fotoğraf çekti. Kimileri ise yapılan etkinliklere dahil oldu.

Edremit İlçesinin tanıtım kitapçığı ve tarihi mekanların koordinatlarını gösteren haritasının yanı sıra ilçeye özgü dut şerbeti, dut reçeli, elması ve daha bir çok ürün vatandaşın damak tadına sunuldu. Kimi ziyaretçiler standı beğenirken, kimileri ise sergilenen ürünlere hayran kaldı. Edremit’in tarihi ve turistik mekanlarının yer aldığı fotoğraflarda standa ayrı renk katarken, Edremit Olimpik Binicilik Merkezi’nden getirilen midilli atı ise çocuklar başta olmak üzere yetişkinlerin ilgi odağı oldu. Fotoğraf çekmek için birbirleriyle yarışan vatandaşlar, sergilenen halk oyunlarını da ilgiyle izlediler. Zaman zaman halk oyunlarına eşlik eden vatandaşlar, Muharrem ayı dolayısıyla fuar boyunca dağıtılan aşurenin de tanıda bakma imkanı buldu. İkram edilen aşurelerden almak isteyenler uzun kuyruklar oluştururken, yaklaşık 2 bin 500 kişiye aşure dağıtıldığı belirtildi.