Çankaya Belediyesi, halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif’i anma konserinden Çocuk Filmleri Festivali’ne kadar geniş bir yelpazede kültür sanat etkinliklerini Ankaralı sanatseverlerle buluşturmaya hazırlandı.

Çankaya Belediyesi, kültür ve sanat merkezlerinde düzenleyeceği pek çok etkinlikle Ankaralı sanatseverleri buluşturmaya hazır. Çankaya Belediyesi Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde, “Sait Faik’ten Kafka’ya” karikatür sergisi, 1-24 Kasım tarihleri arasında görülebilecek. 4 Kasım 19.30’da sanatçı Nevzat Kalender’in “Beğendiğim Yerde Çalarım” keman piyano konserine ev sahipliği yapacak merkezde, 7 Kasım 19.30 Flamenko Latin gitar dinletisi düzenlenecek. Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde 16 Kasım 19.30’da ücretsiz olarak “Bağlama Atölye Çalışması” yapılacak. Sanatçı Kemal Dinç yönetiminde gerçekleşecek çalışmada, bağlamada makam dizileri ve icra pozisyonları gibi çeşitli konular ele alınacak. 25 Kasım 12.00’de ise “Film Müziği Teknikleri” semineri meraklısıyla buluşacak.

“Aşık Mahzuni anması”

Türk halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif’i anma etkinliği 13 Kasım 19.30’da Şinasi Sahnesi’nde gerçekleşecek. Türkü Düzenleme ve Orkestra Şefi Ali Aykaç yönetiminde solist Zeynep Halvaşi’nin konser vereceği etkinliğe katılmak için 6 Kasım’dan itibaren ÇSM’den yer fişi almak yeterli olacak. Çağdaş Sanatlar Merkezi, Dil Derneğinin düzenlediği “Harf devriminin 89. yıl dönümü” etkinliğine 1 Kasım 18.00’de ev sahipliği yapacak. ÇSM 2 Kasım 19.00’da Salt Sineması Ankara’nın “ev” teması etrafında şekillenen film seçkisini sinemaseverlerle buluşturacak. 8 Kasım 19.00 İlber Ortaylı’nın konuşmacı olduğu “Atatürk ve Arkeoloji” konferansının düzenleneceği ÇSM’de, 8-13 Kasım tarihleri arasında Güngör Utkan’ın fotoğraf sergisi yer alacak.

“Peru filmleri haftası”

13-16 Kasım tarihleri arasında “Peru Filmleri Haftası”nın ücretsiz olarak düzenleneceği ÇSM, 17-30 Kasım tarihleri arasında Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneğinin 40’ncı yıl üye sergisini Ankaralılarla buluşturacak. ÇSM 20-24 Kasım tarihlerinde de, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” etkinlikleri kapsamında bir dizi, panel, tiyatro, söyleşi ve film gösterimi yer alacak.

“Çocuk filmleri festivali”

Yılmaz Güney Sahnesi ise 9-16 Kasım tarihleri arasında, “Uluslararası Çocuk ve Gençlik Filmleri Festivali”ne ev sahipliği yapacak. Uzun metrajlı filmlerin yanı sıra çocuk ve gençlik kısa filmlerinin yer alacağı festival kapsamında, satranç, kolaj, resim ekoloji gibi atölyeler de düzenlenecek. 2-22 Kasım tarihleri arasında “Boşluk” karma sergisine ev sahipliği yapacak Galeri Çankaya’da da, 15-22 Kasım tarihlerinde Günay Karakuş, 25 Kasım 5 Aralık tarihlerinde ise Gönül Kasaplar’ın kişisel resim sergisi yer alacak.