Kuyucak Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla kazan kazan aşure pişirildi. Kent meydanında 5 bin kişilik aşure vatandaşlara dağıtıldı.

Kuyucak Belediyesi ilçe genelinde yürüttüğü çalışmaların yanı sıra anlamlı gün ve gecelerde de sosyal faaliyetlere ağırlık veriyor. Belediye tarafından Muharrem ayı dolayısıyla gerçekleştirilen Aşure Günü etkinlikleri vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Program kapsamında önceden hazırlıkları tamamlanan yüzlerce kilo buğday ve çeşitli kuruyemiş ve meyvelerden aşurelik hazırlandı. Sabahın erken saatlerinden itibaren kaynatılan kazanlar öğlen saatlerinde vatandaşlara dağıtıldı.

Muharrem ayının ve hicri yılın başta Kuyucak olmak üzere Ülkeye ve tüm dünyaya iyilik ve güzelliklere vesile olmasını dileyen Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, “Önemli günlerden birisi olan Aşure Günü’nü yaşıyoruz. Aşure gününün önemi tüm milletimiz tarafından bilinmektedir. Bu çerçevede Kuyucak Belediyesi olarak aşure kaynatıp halkımıza dağıtıyoruz. Bu vesileyle de tüm Müslümanların hicri yılını kutluyorum” dedi.

Program kapsamında Cumhuriyet Meydanında pişirilen 5 bin kişilik aşure vatandaşlara dağıtıldı. Etkinlik yoğun ilgi gördü.