Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında öğrencilerin daha güvenli bir şekilde seyahat edebilmelerini sağlamak için okul servis araçlarına yönelik gerçekleştirdiği denetimlerine hız verdi.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Zabıta Dairesi Başkalığına bağlı Trafik Denetleme Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Mersin merkez ve ilçelerdeki tüm okul servis araçlarına yönelik yapılan denetimler artırıldı. Zabıta ekipleri tarafından okul giriş ve çıkış saatleri ile yol üzerinde seyir halinde olan servis araçları durdurularak yönetmelikte belirtilen kurallara uyulup uyulmadığı denetlendi.

Yapılan denetimlerde, okul taşıtı levhasına, araç rengine, araç kapılarının otomatik olmasına, ayakta öğrenci taşınmamasına ve emniyet kemerinin takılmasına dikkat edildi. Arka cam ve çerçevelerin sabit olması, araçta sağlık çantası bulunması, yedek lastik, trafik seti ile yangın söndürme cihazının bulunması ve ilan reklam kontrolü gibi kurallar da zabıta ekipleri tarafından titizlikle kontrol edildi.

Öğrencilerin güvenli bir şekilde taşınması için bütün ayrıntıların incelendiği denetimler çerçevesinde, kanun ve yönetmelikte belirtilen kurallara uygun olmayan ve uymayan araç sahiplerine cezai işlem uygulandı.

Şoförler de denetimlerden memnun

Yapılan denetimlerden memnun olduklarını belirten Yusuf Kalkavan Anadolu Lisesi’nde servis şoförlüğü yapan İsa Uydal, “Servis araçlarımız denetlendi ve herhangi bir eksiğimiz yok. Zaten S plakalarda hiçbir eksik olmaması gerekir. Denetimlerin yapılması sağlıklı ve iyi bir şey. Bu denetimlerin devamını bekliyoruz. Herkes aracının bakımını yaptırsın, eksikleri olmasın ve herkes huzur içerisinde gidip gelebilsin” dedi.

Zabıta ekipleri tarafından okul öğrencilerinin ve okul taşıtlarının karıştığı trafik kazalarını önlemek ve çocukların güvenli bir trafik ortamında eğitim-öğretimlerini sağlaması için yapılan denetimlerin yıl boyunca aralıksız olarak devam edeceği belirtildi. Ekipler, çocuklarını emanet ettikleri araçları ailelerin de kontrol etmeleri gerektiğini dile getirerek, karşılaşılan herhangi bir olumsuzlukta ‘444 2 153’ numaralı Mersin Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi’ne şikâyetlerini bildirebileceklerini belirttiler.