Samsun Valiliği koordinesinde Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı 2022 Arama Kurtarma Tatbikatı gerçekleştirildi. Nefes kesen tatbikatta senaryo gereği, TCSG DOST 701 gemisince komite edildi. Yangından çıkan gemiden 3 mürettebat kendilerini kurtarmak için denize atladı. Denizde boğulma tehlikesi geçiren 3 vatandaşı temsil eden cansız mankenler ve bir gemide çıkan yangının söndürüldüğü tatbikatta, AB-412 helikopter, DEGAK (Dalış emniyet ve güvenlik arama kurtarma) timlerine ait KB-4327 1 kurtarma botu, TCSG Dost Korveti'ne ait hızlı kurtarma botu görev yaptı. Tatbikatla birlikte hem denizdeki vatandaşlar kurtarıldı hem de gemide çıkan yangın söndürüldü. Nefes kesen tatbikat aksiyon filmlerini aratmadı.

"SAMSUN'UN İMKAN VE KABİLİYETLERİ ÇOK YÜKSEK"

Tatbikat hakkında açıklamalarda bulunan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Bugün çok önemli bir çalışma yaptık. Öncelikle Samsun başta olmak üzere iç sular da dahil boğulma olaylarına karşı alınan tedbirleri görüştük. Bu yıl tedbirleri ve cankurtaran sayımızı arttırıyoruz. Bu manada daha ağırlıklı tedbirler almış olacağız. İkinci olarak da su üstü ve hava araçlarıyla suya düşen yaralıları kurtarma operasyonu düzenlendi. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı helikopterimiz ile deniz unsurları ile birlikte su üzerindeki vatandaşlarımızı kurtarmış olduk. Bunları izledik. Gerçekten Sahil Güvenlik teşkilatımızın imkan ve kabiliyetimizin ne kadar üst düzeyde olduğunu yerinde tespit etmiş olduk. Güzel bir tatbikat ve çalışma oldu. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu manada Samsun’un imkan ve kabiliyetlerinin ne kadar yüksek olduğunu da görmüş olduk” dedi.

Programa ayrıca Samsun Garnizon Komutanı Topçu Alb. İbrahim Camcı, Sahil Güvenlik Bölge Komutanı SG. Kıd. Alb. Ahmet Bahadır, Samsun İl Jandarma Komutanı Kıd. Alb. Ömer Ersever, Orta Karadeniz Grup Komutanı SG. Binbaşı Metin Tunçsu, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, AFAD İl Müdürü Levent Uçarlı, 112 AGM Müdürü Emin Demir, Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Rıza Zengin, İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammet Ali Oruç ve protokol üyeleri katıldı.

Tatbikat sonunda tatbikata katılan su ve hava araçları ve personelleri Vali Zülkif Dağlı ve protokol üyelerini selamladı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.