İhlas Haber Ajansı (İHA) objektiflerine 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde yaşananların yansıdığı fotoğraf kareleri Diyarbakır’da sergilendi. Etkinlikte konuşan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, “İHA’nın bu sorumlu yayınının gerek o gece, gerekse bugün kadar takdir ediyorum. İHA böyle bir sorumlulukla o geceden başlayarak, ülkesine milletine ve devletine bağlı ve sadakati ortaya koymuş ve büyük bir hizmet yapmıştır” dedi.

Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda bulunan salonda düzenlenen etkinliğe, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cumali Atilla, İHA Genel Müdürü Hamit Arvas, İHA Haber Genel Koordinatörü İrfan Altıkardeş, İHA İdari İşler Koordinatörü Bilal Koç, İlke Haber Ajansı (İLKHA) Genel Müdürü Mahmut İrtem, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, AK Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar, İHA Diyarbakır Bölge Müdürü Abdülkerim Kantarcıoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Mehmet Özel, Çermik Belediye Başkanı Şehmuz Karamehmetoğlu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Evsen, AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Mürsel Kikizade, AK Parti Bağlar İlçe Başkanı Erkan Gezer, AK Parti Kayapınar İlçe Başkanı Ahmet Akyıl, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Güzeloğlu sergiye ilişkin bir konuşma yaptı. Vali Güzeloğlu, ihanetin her yanı ve yönüyle unutulmamasına katkı sağlayacak bu anlamlı bir serginin açılışında bulunmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Vali Güzeloğlu, “Tanka silaha, imanlı göğüsleri ile dimdik ayakta durarak, karşı koydunuz. Bu ülkenin birlik ve beraberliğine inananların o gün sahip oldukları tek şey imanlarıydı. Hiçbir silah, top, tüfek imanlı yürekleri yıkamaz. İHA’nın bu sorumlu yayınının gerek o gece, gerekse bugün kadar takdir ediyorum. Şüphesiz birlik ve beraberliğimiz için de bunun temin ve tesis edilmesinde her kuruma görevler düştüğünün altını çizmek istiyorum. İHA böyle bir sorumlulukla o geceden başlayarak, ülkesine milletine ve devletine bağlı ve sadakati ortaya koymuş ve büyük bir hizmet yapmıştır. O günün kararını yansıtmak, imanlı yürekleri hem heyecanlandırmıştır hem de çoğaltmak, o gecenin hain kalkışmasının taraflarında varsa en ufak geleceğe ilişkin beklentilerini şok etmek adına çok hayırlı bir hizmeti olmuştur. Ben İHA’ya gerek o gün, gerekse o günden sonra yaptığı sorumlu anlaşış için teşekkür ediyorum. O gece Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile meydanlara çıkan, devletine, milletine sahip çıkan bu vatanın her köşesinde dimdik duruşlarıyla bu ülkenin geleceğine sahip çıkan ve büyük bir iradeyi ortaya koyan tüm vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“Türkiye bütün dünya için çok önemli bir ülke”

15 Temmuz hain darbe girişimi ardından düzenlenen fotoğraf sergisi ile ilgili bir konuşma yapan İHA Genel Müdürü Hamit Arvas ise o gecenin unutulmaması gereken, hafızalarda taze kalması gereken bir gece olduğunu düşündüklerini söyledi. Arvas, “Bizim vazifemiz kamuoyunu aydınlatmak, bilgilendirmek bu doğrultuda yaptığımız çalışmalardan bir tanesiydi. İhlas Haber Ajansı olarak o gece, bütünüyle darbeyi baştan sona kadar takip ettiğimiz bir çalışma yaptık. Sadece Türk kamuoyuna değil dünya kamuoyuna da darbenin seyri hakkında açıklayıcı bilgiler gönderdik. O gün, dezenformasyonun zirvede olduğu bir gündü, geceydi. Doğru bilgileri biz İhlas Haber Ajansı olarak sunduk. Darbenin iki temel görüntüsü var, birincisi köprülerin kapatılmasıydı. Darbenin başlangıcını insanlar öyle idrak etti. İkincisi köprüdeki askerlerin teslim olma görüntüsüydü. Bunlar darbenin simge görüntüleriydi. Bu görüntülerin darbecilerin üzerinde psikolojik etkisinin olduğunu ifade edebiliriz. En uzun çatışmanın olduğu yer Boğaz Köprüsü’ydü, 10 saat sürdü. Bizzat İstanbul Emniyet Müdürü’nün yürüttüğü bir çalışmaydı. Darbecilerin teslim olma görüntüsünü Türkiye geneline bütün kırılmaların, darbecilerin teslim olmasına vesile olan bir görüntüydü. Yurt dışında bir kadın darbe ile ilgili bilgi almaya çalışıyor, darbeci askerlerin teslim olma görüntülerini görünce şükür secdesine yatıyor ve oğullarına diyor ki evdeki bütün parayı Medine-i Münevvere’deki fakirlere dağıtın diyor ve çocukları da talimatı yerine getiriyorlar. Türkiye sadece Türkiye için değil, bütün dünya için çok önemli bir ülke. Ülkemize sahip çıkmak çok önemli. Davetimize katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu ile İHA Genel Müdürü Arvas ve davetliler tarafından serginin açılış kurdelesi kesildi. Davetliler daha sonra sergide bulunan 65 fotoğrafı inceleme fırsatı buldu.

Sergi 10 gün boyunca açık kalacak.