Denizli’nin Merkefendi İlçe Belediyesi, Ekim ayı Meclis toplantısı, Laodikya Antik Kenti’nde yapıldı. Antik kentte 1500 yıl aradan sonra ilk kez meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Tarihi Kentte meclis toplantısı düzenleyen Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıolu, Laodikya’nın tekrar ayağa kalkması ve turizme daha çok tanıtılması için çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Muhammet Subaşıoğlu’na verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Laodikya Kazıları Başkanı Celal Şimşek tarihi bir gün yaşadıklarını söyledi. 1500 yıl sonra ilk kez belediye meclisinin tekrar yapıldığını belirten Şimşek “ Merkezefendi Belediyesi’nin toplantı yapmasından dolayı mutluluk duyuyorum. M.Ö 5500-7500’e kadar indiğimiz Laodikya’da ilk Meclis 2 bin 300 yıl önce toplanmış, ve son mecliste 1500 yıl önce toplanmış. İlk kez 1500 yıl sonra Merkezefendi Meclisi burada toplanıyor” dedi.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ise Laodikya’yı lise öğrencileri ile buluşturacaklarını belirterek “Merkezefendi Belediyesi’nin 2017 Ekim ayı toplantısını gerçekleştirdik. Meclis üyelerimiz ile birlikte kazı başkanlığımızın eşliğinde tarihi gün yaşıyoruz. 1500 yıl sonra burada şehrin bir toplantısı yapıldı. Şehir ile ilgili Merkezefendi İlçesi ile ilgili kararlar alındı. Daha öncesinde burada bu şehrin sosyal, siyasal ve ticari merkezinde çokça kararlar alındı. Stadyum Caddesi’nden, stadyuma kadar, kiliseye kadar Laodikya şehrinin sosyal, siyasal ve ticari alanının bulunduğu bir mekan. Konutlar Honaz tarafında ama bu bölge şehrin toplandığı yer. Bizde bu şehrin daha fazla ortaya çıkması, kazıların artması için Denizli Valiliği ile proje yaptık. 1 Milyon TL destek ile kazıların devam etmesini sağladık. Merkezefendi meclis üyesi arkadaşlarımız ile temsili bir meclis toplantısı gerçekleştirdik. Bu değeri Türkiye’nin gündemine taşımak için çalışmaya devam edeceğiz Laodikya önümüzdeki dönem daha fazla anılacak. Liselerde okuyan çocuklarımızı buraya getireceğiz. Medeniyetleri göstereceğiz. Merkezefendililer Laodakiya’yı daha fazla tanıyacak” dedi.