Türkiye’de ve dünyada markalaşmış dans topluluğu olan Anadolu Ateşi, ’Dans Romanlarla Buluşuyor’ projesi kapsamında, Roman çocuk ve gençlere dans eğitimi verdi. Anadolu Ateşi üyeleriyle çeşitli illere turnelere giderek dans eğitimi alan Romanlar, Şişli’deki gösteride sergiledikleri performansla izleyenleri kendilerine hayran bıraktı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Kültürlerarası İletişim ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen, ’Dans Romanlarla Buluşuyor’ projesi kapsamında Anadolu Ateşi Dans Topluluğu tarafından; Roman çocuk ve gençlere ücretsiz dans eğitimi verildi. Anadolu Ateşi’nin çeşitli illerdeki gösterilerine katılarak eğitim alan Romanlar, eğitimlerini tamamladı. Şişli Belediyesi’nin evsahipliğinde Cemil Candaş Kültür Merkezinde, Anadolu Ateşi dansçıları ile birlikte dans eden Romanlar, sergiledikleri performansla izleyenleri kendilerine hayran bıraktı.

“Romanlar arasından Anadolu Ateşi ekibimize dahil edeceğimiz öğrenciler var”

Romanların Anadolu Ateşi Dans Topluluğuyla ilgili çalışmalarına yönelik bilgiler paylaşan Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, “Dans Romanlarla Buluşuyor projesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Anadolu Ateşi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği bir proje. Nisan ayında başladığımız projenin son adımlarındayız. 55 Roman kardeşimizle birlikte çalıştık. Kısa sürede çok mesafe aldılar. Onlarla çalışmak bizim açımızdan müthiş zevkliydi, öğreticiydi. Biz de bu projeyle birlikte deneyim kazandık. Bugün burada bu salonda Türkiye’de yaşayan 85 göçmen ve sığınmacı kardeşimiz var. Bundan sonraki hayal ettiğimiz proje onlarla birlikte bir şey yapmaktır. Bunun çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu tip projeler toplumsal uyum açısından, kültürler arası alıveriş açısından, birbirimizi tanımamız ve sanat yoluyla iç içe birlikte yaşamamız için oldukça önemli projeler. Bu Romanlar arasından Anadolu Ateşi ekibimize dahil edeceğimiz öğrenciler var, sadece Romanlar için değil Türkiye’de yaşayan göçmenler için de böyle” diye konuştu.

“Birlikte sahne almak çok güzel”

Göksu Elbasan isimli öğrenci, Anadolu Ateşi’yle birlikte dans etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “18 Ekim’deki gösteride katıldık ekibe. Roman dansı yapıyoruz. Bu gün de sahne alacağız. Birlikte sahne almak çok güzel. Onları çok sevdik. Birlikte eğleniyoruz. Bu akşam da onlarla beraber roman dansı yapacağız” şeklinde konuştu.

Özge Rana İpek isimli öğrenci ise, “Anadolu Ateşine katılmadan önce kendi okulumuzda gösterilere çıkıyorduk. Geçen ki gösteri çok hoşumuza gitmişti. Bu sefer de tekrar gelmek istedik. Bu akşam yine roman dansı yapacağız” dedi.