AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Samsun İl Başkan Yardımcısı Bülent Üstündağ, "CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel'in, ülkemiz ekonomisi hakkında Genel Başkanına benzer menfi muhalefet diliyle; ‘ülkemiz ekonomisinin müflis durumda olduğu’ yönündeki ifadeleri gerçeklerden uzaktır” dedi.   

GÜNCEL BİLGİLERİ PAYLAŞTI 

Üstündağ, ekonomideki güncel gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulunurken şu ifadeleri kullandı; "2022 1. çeyreğinde ülkemiz ekonomisinde yüzde 7,3 oranında büyüme gerçekleşti. Samsun'dan 5 firmamızın da yer aldığı Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin 2021 yılı net satışları, yıllık bazda yüzde 65,7 artarak 3,2 trilyon liraya ulaştı. Fortune 500 Türkiye şirketlerinin 2021’de gerçekleştirdiği ihracat, bir önceki yıla göre yüzde 90 artarak 895,2 milyar TL’ye çıkarken, net kârı yüzde 137,7 artarak 157,8 milyar lira oldu" dedi.

ÜRETİM, İSTİHDAM, KALKINMA 

Samsun'un ihracatının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 10,9 artarak 537 milyon 508 bin dolar olarak gerçekleştiğini hatırlatan Üstündağ sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Bütün bu gelişmeler üretim demek, istihdam demek, kalkınma demektir. Hal böyle iken; vicdan ve ahlak sahibi hiçbir kimsenin ifade edemeyeceği, hele ki hiçbir vatanseverin dilinden sadır olamayacak olan; “Türkiye’de Can ve Mal Güvenliği Yoktur” ifadesi ne hazindir ki; Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi CHP’nin koltuğunda oturan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından iş dünyasına, dış dünyaya ifade edilebilmiştir. Bu çirkin bir iftiradır, bu vatana ve millete kötülüktür. Bu siyaset değildir, siyasi bir dil hiç değildir. Bu itibarla Samsun CHP İl Başkanının ülkemiz ekonomisi hakkında Genel Başkanının muhalefet anlayışından hareketle ülkemiz ekonomisinin ‘müflis durumda olduğuna’ dair “menfi ve yıkıcı” beyanları gerçeklerden uzaktır. 2023 seçimlerinde başta Samsunumuz olmak üzere ülke genelinde aziz milletimiz bu anlayışa bugüne kadar 15 seçimde olduğu gibi gereken cevabı sandıkta yeniden verecektir."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.