Sosyal mesajlaşma devi olan WhatsApp, kullanıcılarını üzecek bir yeniliğe imza atıyor. Yeni işletim sistemi politikası sonucunda bazı telefon modellerini desteklemeyi bırakıyor. buna ilişkin ayrıntılar şöyle;

WhatsApp, iOS ve Android pek çok akıllı telefona destek veriyor. Böylelikle hem iOS kullanıcıları hem de Android kulllanıcıları WhatsApp'a mobil uygulama üzerinden erişebiliyor. Meta çatısı altındaki platform, iOS ve Android kullanıcılara yeni özellikler de sunuyor. Ancak WhatsApp'ın sunmak için planladığı bazı özellikleri eski işletim sistemlerinde çalışmayabiliyor. Bu durumda da WhatsApp, Android ve iOS'un bazı sürümlerini desteklemeyi bırakarak bir çözüm üretiyor. Bu da bazı telefonlarda WhatsApp'ın tarih olması anlamına geliyor.

İŞTE WHATSAPP'IN ÇALIŞMAYACAĞI TELEFONLAR

WhatsApp bu yeni uygulamasını devreye sokmasıyla birlikte iPhone 5 ve iPhone 5C gibi iPhone'ların bu tarihten itibaren WhatsApp kullanamayacakları anlamına geliyor. Eğer iOS 10 veya iOS 11 yüklü bir iPhone 5S, iPhone 6 ve iPhone 6S kullanıyorsanız, WhatsApp'ı kullanmaya devam etmek için ise cihazınızı iOS 12'ye güncellemeniz gerekiyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.