Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, sosyal medya hesabından öyle bir paylaşım yaptı ki ortalık toz duman. 
BBP lideri; Irak’ın kuzeyinde hain PKK saldırısında 9 Mehmetçiğin şehit olmasının ardından yaptığı paylaşımda, Cumhur İttifakı dışında yer alan siyasi partilerin logo ve isimlerine yer vererek bu partileri “terörün tüm unsurları” olarak değerlendirdi.
CHP, İYİ Parti, TİP, Zafer Partisi, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, EMEP, Deva Partisi, DP, LDP, TSİP, Sol Parti, TKP ile diğer sol partiler Mustafa Destici’ye göre “terörün tüm unsurları”. Milliyetçi muhafazakar partileri bile terörü desteklemekle suçlayan BBP lideri paylaşımından ötürü büyük tepki aldı. Hadi aralarında bir veya iki parti olabilir.  Kalan tümünü terörü  desteklemekle suçlamak da neyin nesi?    
Terör unsuru olarak değerlendirilen partilerin seçmen tabanı, ülke nüfusunun yarısını oluşturuyor. Mustafa Destici’nin mantığına göre ülkenin yarısı terör unsuru. Hadi git oradan ya. Böyle bir paylaşımda bulunmak ya akıl tutulması ya da kamuoyunu yönlendirmeye  çalışmak. Emin olun kendi de inanmıyordur savına. Amaç aklınca halkın kafasını karıştırmak, yerel seçimde oy toplamak. 
Son bir ayda 30’a yakın Mehmetçik, Irak’ın kuzeyinde şehit oldu, ocaklara ateş düştü. Ülkenin yüreği yandı alçak saldırılar karşısında. Türkiye Cumhuriyeti’nin hangi bireyi şehit haberleri ile sarsılmaz, yüreğine kor düşmez? Hele aileleri sıvasız evlerde oturan yoksul vatan evlatlarının hüzün dolu öykülerini öğrenince. Vatanı, sınırı canları pahasına koruyor o yiğit ve mert delikanlılar.
Bu tablo karşısında sanki tek kendi üzülüyor. İletisine eklediği partiler ve oy veren seçmenler duyarsız teröre.  Aslında içinde yer aldığı Cumhur İttifakı’nın diğer ortakları AK Parti ve MHP liderleri de belirli aralıklarla ittifak dışındaki parti ve liderlerini “vatan hainliği ile suçlamıyor mu?  Ya Cumhur İttifakı’nı destekleyen Atatürk, Cumhuriyet karşıtı ve özerk eyalet sistemini savunan HÜDA-PAR’a bir çift sözü var mı Destici’nin? Sanki salt onlar yurtsever. 
Paylaşımına ilişkin suçladığı partiler tarafından Mustafa Destici hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Öyle ya yenilir yutulur iddia değil.
BBP liderinin 2012 yılında yaptığı paylaşımda, “Analar babalar ağlamasın diye özerkliği kabul edebiliriz” dediği ortaya çıktı. Mustafa Destici hesabının ele geçirildiğini belirterek, böyle paylaşımda bulunmadığını açıkladı. Eğer iddialar doğru ise “Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu.” 
Yıllar önce FETÖ’yü öven paylaşımlarının da olduğu belirlendi. Gazetecilerin sorusu üzerine, “İnsanız, geçmişte hatalar yapmış olabilirim” minvalinde yanıt verdi. Değerlendirme sizin.
Hiç şık ve doğru olmadı Mustafa Destici’nin Cumhur İttifakı’na destek vermeyen partileri “terör unsuru” olarak yaftalaması. Sahi Cumhur İttifakı’nı destekleyen HÜDA-PAR’ı hangi kategoriye koyuyor Sayın Destici?