15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine Trabzon’da devam ediyor.

Trabzon’da ilk olarak Çarşı Camisinde Cuma Namazı öncesi Mevlid-i Şerif okundu ve akabinde, okunan 1507 Hatm-i Şeriflerin duası yapıldı. Çarşı Camisindeki programın ardından 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Direnişten Dirilişe 15 Temmuz” konulu ulusal resim ve şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi ve 15 Temmuz konulu fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımının konseri ile başlayan etkinliklerde Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, kamu kurumları ve STK’ların yetkilileri ile Trabzonlular hazır bulundu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu konuşmasında 15 Temmuz 2016’daki ihanete dikkat çekti. O büyük ihanet karşısında Türk milletinin tarih yazdığını ifade eden Gümrükçüoğlu, “Yarın 15 Temmuz 2017. Vatana en hain ihaneti yapmaya teşebbüs eden ve milletimizin şahadete yürüyüşü karşısında yerle yeksan olan hain teşebbüsün yıldönümü. İstiklalin, kahramanlığın, şahadetin yıldönümü olması münasebetiyle kutlu olsun, mübarek olsun” dedi.

15 Temmuz’u unutturmayacaklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, “15 Temmuz’da şahadete erişen 249 insanımızı rahmetle anarken en başta ailelerine yakınlarına aziz milletimize sabırlar temenni ederken 3 bini aşkın gazimize yine en kısa sürede sağlık ve sıhhatlerini temenni ediyoruz. Yarın saat 19.00’da Uzunsokak’taki Konak Camisinin önünden başlatacak olduğumuz İstiklal Yürüyüşü ile birlikte hürriyetimizin, demokrasimizin, vatanımızı muhafaza etmemizin meydanı olan 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda buluşmak üzere Trabzon halkını bir kez daha davet ediyorum. 15 Temmuz 2016’ların tekrar yaşatılamayacağını ama o geceyi unutmadığımızı ve unutturmayacağımızı bir kez daha bütün dünyaya haykırıyoruz” şeklinde konuştu.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz ise, 15 Temmuz 2016’da yaşanan hain darbe girişimi karşısında Trabzon halkının tavrının takdire şayan olduğunu söyledi. 15 Temmuz 2016’ın yıldönümünde önemli etkinlikler düzenlediklerini kaydeden Yavuz, “Birlik ve beraberliğimiz her daim mevcut olsun, hiç bozulmasın, bu tür hadiseler tekrarlanmasın. İşte onun için bilinci arttırmak, hafızalara kazımak için bu tür etkinlikler önemli. Yoğun katılım gösteren Trabzon halkına bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Direnişten Dirilişe 15 Temmuz” konulu ulusal resim ve şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi ve 15 Temmuz konulu fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Resim ve şiir yarışmasında her iki alanda birincilere 4’er bin TL, ikincilere 3’er bin TL, üçüncülere 2’şer bin TL ve mansiyon almaya hak kazanan üçer ayrı esere ise biner TL ödül verildi.

15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda ziyarete açılan ve 16 Temmuz Pazar akşamına kadar gezilebilecek olan resim ve fotoğraf sergisinde; Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı’na ait 15 Temmuz’u (2016) anlatan fotoğraflar ile Tılsım Uluslararası Sanat Derneği’ne ait 15 Temmuz konulu yağlı boya tabloları ve Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği resim yarışmasında sergilenmeye değer görülen toplamda 180 eser sahneleniyor.