DÜZCE / BOLU (AA) - D-100 karayolu ve TEM otoyolunun Bolu Dağı geçişinde kar yağışı ve yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 35 metreye kadar düşmesi ulaşımı aksatıyor.

Bölgede yaklaşık 4 gündür aralıklarla devam eden yağış nedeniyle Bolu Dağı'nda kar kalınlığı 50 santimetreye kadar ulaştı.

Karayolları ekiplerinin karla mücadele çalışması yaptığı güzergahlarda, trafik ekipleri de sürücüleri dikkatli olmaları ve aşırı hız yapmamaları konusunda uyarıyor. 

Etkisini devam ettiren yağışın yanı sıra D-100 karayolunun Düzce kesiminde bulunan Karanlıkdere, Bakacak, Bıçkıyanı, Kaynaşlı mevkileri ile Bolu sınırları içerisindeki Seymenler ve Elmalık mevkilerindeki sis nedeniyle görüş mesafesi 35 metreye kadar düştü. 

TEM otoyolunun tünel çıkışı ile 2, 3 ve 4'üncü viyadükler bölgesinde yer yer tipi şeklinde devam eden kar yağışı güzergahı kullanan sürücülere zor anlar yaşatmasına karşın ekiplerin yoğun bir şekilde sürdürdüğü çalışmalar yolun açık kalmasını sağlıyor.

D-655 Düzce-Zonguldak Batı Karadeniz bağlantı yolu ile  Abant, Topuk Yaylası, Kartalkaya, Güzeldere, Odayeri ve Kabalak bölgelerinde ise kar yağışı etkili oluyor.

Karayolları ekipleri, yol açma ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürüdürüyor.