İZMİR'in Bergama İlçesi'nde, kuaförlük yapan Ergun Dönmez, kanadından yaralı olarak bulduğu şahini, Bergama Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği'ne götürdü. Buradaki fiziki koşulların yeterli olmaması nedeniyle irtibata geçilen Doğa Koruma ve Milli Parklar İzmir İl Müdürlüğü ise şoför sıkıntısı olduğu için yaralı şahini ancak 28 Kasım'da almaya gelebileceklerini bildirdi. Bunun üzerine Dönmez, yaralı kuşu evine götürüp, tedaviye alınana kadar evinde bakmaya karar verdi.
Bergama'da kuaförlük yapan Ergun Dönmez , geçen 24 Kasım'da, Güzellik Ilıcası Mevkisi'nde, yerde hareketsiz şekilde duran yaralı bir şahin olduğunu farketti. Bitkin haldeki hayvanı alan Dönmez, Bergama Çevre Platformu üyesi olan arkadaşı Ertan Alayat'tan yardım istedi. Alayat, Belediye, Kaymakamlık, Bergama Ziraat Odası, Bergama İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Bergama Orman İşletme Müdürlüğü ile irtibata geçti. Ancak, yaralı şahinin tedavisi için hiçbirinden olumlu sonuç alamadı. Bunun üzerine Dönmez ve Alayat, kendi imkanları ile yırtıcı bir tür olan şahini ilçedeki bir veterinere götürüp, gerekli ilk müdahalelerin yapılmasını sağladı.
Bu arada Alayat'ın haber vermesi üzerine durumdan haberdar olan Bergama Çevre Platformu Başkanı Erol Engel, Dönmez'i de alarak yaralı şahini Bergama Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği'ne götürdü. Ancak buradaki fiziki koşulların, yaban bir tür olan yaralı şahine bakacak fiziki yeterlilikte olmaması nedeniyle irtibata geçilen Doğa Koruma ve Milli Parklar İzmir İl Müdürlüğü ise şoför sıkıntısı olduğu için yaralı şahini ancak 28 Kasım'da almaya gelebileceklerini bildirdi. Bunun üzerine Dönmez, yaralı kuşu evine götürüp, tedaviye alınana kadar evinde dört gün bakmaya karar verdi. Bir karton kutu içine koyduğu yaralı şahini, kasaptan aldığı etle besleyen Dönmez, tek isteğinin zavallı hayvanın bir an önce sağlığına kavuşup, eski günlerinde olduğu gibi doğal ortamında uçabilmesi olduğunu söyledi.
Bergama Çevre Platformu Başkanı Erol Engel ise yaşananların traji komik olduğunu belirtip, "Bir vatandaş, yaralı hayvan bulup, yaşatmak için çabalıyor. Ancak, hiçbir resmi kurum kendisine yardım olmuyor. Acaba kaç kişi, böyle bir durumla karşılaştığında sabırla bekleyip, yaralı bir hayvanı kendi imkanlarıyla besleyip, bakmaya çalışır?" diyerek, tepkisini dile getirdi.

FOTOĞRAFLI