Bedir ALTUNOK/ KARS, () - KARS’ın Sarıkamış ilçesinde PKK'lı teröristlerin açtığı yaylım ateşiyle vurularak hayatını kaybeden demiryolu işçisi 4 çocuk babası Nejdet İnanç, Yeniköy’de toprağa verildi. 
Erzurum'dan TANAP için boru taşıyan yük trenine dün Kars’ın Sarıkamış İlçesi yakınlarında PKK’lı teröristlerin bombalı saldırısından 45 dakika sonra rayları kontrol ve onarım için olay yerine giden 4 demiryolu çalışanına teröristler ateş açtı. Açılan ateş sonucu 65 yaşındaki yol çavuşu Nejdet İnanç hayatını kaybetti. Yeniköy Topdağı tren istasyonunda hayatını kaybeden Nejdet İnanç için düzenlenlenen cenaze törenine Vali vekili Adem Ünal, TCDD Genel Müdür Yardımcısı Ali İsmail Murtazaoğlu, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, demiryolu çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende, Vali Vekili Ünal’a, olay günü yaşadıklarını anlatan demiryolu görevlisi Aziz Mermer, teröristlerin pusu kurarak çapraz ateş açtıklarını söyledi. Nejdet İnanç’ın ‘bomba patladı’ diye bağırdığını belirten Mermer, "Yat yat, diye bağırıyordu. Güvenlik 3 saat sonra geldi. Ben olayı güvenliğe 3 saat önceden bildirdim. Haberimiz var dediler" diye yaşanları anlattı. Vali vekili Ünal da, "Arkadaşlar başka taraftan dolanmışlar. Sonra siz acil gelin diyince vazgeçip normal güzergahtan gelmişler tuzaklama ihtimaline karşı" dedi.
Törende konuşan TCDD Genel Müdür Yardımcısı Murtazaoğlu ise hayatını kaybeden Nejdet İnanç’ın ömrünü demiryollarına adadığını ifade ederek, "Nejdet ağabeyimiz 40 yılı aşan bir süredir gece-gündüz demeksizin demiryolları için ülke için çalıştı. Nejdet ağabeyimiz görevinin başında şehitlik rütbesine erişmesi ile noktaladı bu görevini. Tüm demiryolu camiası kendisine hizmetlerinden dolayı müteşekkir, bu vatansever çalışmalarından dolayı müteşekkir" diye konuştu.
İl Müftüsü Mehmet Genç’in kıldırdığı cenaze namazının ardından İnanç’ın cenazesi Yeniköy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI