Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampüsü’nde 5 bin kişiye aşure ikramında bulundu.

Selçuklu Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Muharrem ayının manevi atmosferinin yaşatılması amacıyla geleneksel aşure ikramını bu yıl da sürdürdü. Selçuk Üniversitesi Alaeddin Kampüsünde gerçekleşen programda binlerce kişiye aşure ikramında bulunuldu. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut ve Selçuk Üniversitesi Genel Sekreteri İbrahim Halıcı, Selçuklu Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Enes Koç’un da katıldığı aşure etkinliğine üniversite öğrencileri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Selçuklu Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen aşure dağıtımının geleneksel hale geldiğini ifade eden Belediye Başkanı Altay, "Selçuk Üniversitesi bizim en önemli markalarımızdan birisi. Selçuklu Belediyesi olarak Selçuk Üniversitesi ve kampüste çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bugün de aşure programı dolayısıyla buradayız. Rektörümüzün şahsında bize bu imkanı sağlayan tüm üniversite yönetimine teşekkür ediyorum. Aşure programımız vesilesiyle birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyorum. Muharrem Ayı ve Aşure günü birçok acıyı yaşadığımız bir dönem. Coğrafyamızda da bu dönemde çok önemli acılar yaşıyoruz. İnşallah bu vesile ile bunların son bulmasını temenni ediyorum" dedi.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut da, aşure ikramı yapan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve emeği geçen herkese teşekkür etti.