BURSA'nın merkez Osmangazi İlçesi Belediye temizlik görevlileri, çevreye yaydığı pis koku nedeniyle vatandaşların şikayeti üzerine gittikleri Mehmet O.'nun üç katlı evinden, 2 kamyon çöp çıkardı. Görevliler, evde kafes içinde bulunan aç kalmış bir muhabbet kuşunu da besledi.
Merkez Osmangazi İlçesi İvazpaşa Mahallesi’nde bir evden çevreye kötü kokular yayıldığı ihbarı üzerine polis ve zabıta ekipleri, Somuncu Sokak’taki Mehmet O.'nun kullandığı üç katlı eve gittiler. Evde kimsenin olmadığını anlayan görevliler, yayılan pis kokunun rahatsız edici boyutta olduğunu anlayınca, annesi ve babası öldükten sonra eşinden ayrılıp tek başına yaşayan ve psikolojik sorunlarının olduğu öne sürülen Mehmet O.'nun evine savcılıktan alınan izinle kapıyı çilingire açtırarak girdiler. Çöp evle karşılaşan görevliler, önce girdikleri bir odada kafes içersinde duvarda duran muhabbet kuşunu alıp beslediler. Bu kuşu daha sonra tekrar kafes içersinde aldıkları yere bırakan görevliler evde bulunan eski eşya ve dışardan toplandığı belirlenen iki kamyon çöpü kamyona yükleyip Hamitler Çöplüğü'ne döktüler.
Mahalle sakinleri, kimseye zararı bulunmayan Mehmet O.'nun evinden yayılan pis koku ile fare ve böceklerin kendilerini rahatsız ettiğini söylediler.