Minik Bilim Kahramanları Projesi kapsamında 29 Mayıs 2022 tarihinde 4 farklı şehirden 10 takım, Samsun Özel Artı Bilgi Okulu Festivali’nde bir araya geldi.

DÜNYANIN EN YAYGIN BİLİM PROGRAMLARINDAN

Dünyanın en yaygın bilim programlarından biri olan, Türkiye’de “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor” ismiyle gerçekleştirilen FIRST® LEGO® League Explore programının 8. sezon festivalleri başladı. 2021-2022 sezon teması “CARGO CONNECT: Bir Kargonun Yolculuğu” olan programda Minik Bilim Kahramanı çocuklar, kargoların nasıl taşındığı, nasıl ayrıştırıldığı ve teslimat noktalarına nasıl aktarıldığı konularında çalışarak sürdürülebilir taşımacılık yollarını keşfettiler, bu konuda projeler, fikirler ürettiler. Minik bilim kahramanlarının 29 Mayıs Pazar günkü durağı ise Samsun Özel Artı Bilgi Okulları oldu.

ÖDÜL ALDILAR

29 Mayıs 2022 tarihinde ise 4 farklı şehirden 10 takım, Samsun Özel Artı Bilgi Okulu Festivali’nde bir araya geldi. Samsun Özel Artı Bilgi Okulları; ilkokul robotik takımlarından ve Smart Kids Beta “Usta Yazılımcılar" ödülünü alırken, Smart Kids Alpha “Kaşifler Birarada" ödülünü aldı. 

KILIÇARSLAN'DAN TEŞEKKÜR

Ödül töreninde Bilgi Okulları Yönetim Kurulu üyesi Özlem Yıldız Kılıçarslan yaptığı konuşmada geleceğin bilim kahramanlarıyla birlikte olmaktan çok mutlu olduğunu etkinlikte emeği geçen tüm takım koçlarına, danışmanlarına ve öğrencilere teşekkürlerini iletti.

'ÇÖZÜMLERİNİ TASARLADILAR'

Festival Koordinatörü ve Takım Koçu Emel Bıyık ise “Takımlar, kendi çözümlerini bir LEGO modeli üzerinden tasarladılar. Aynı zamanda tüm bu süreçlerinde kendilerine rehberlik etmesi için Takım Çalışması Kılavuzu ve Mühendislik Defteri’ni kullandılar. Takımlar, çalışmaları sonunda FIRST® LEGO® League Explore – 8. Sezon Türkiye Festivalleri kapsamında bir araya gelerek proje süreçlerini ve süreçte edindikleri bilgilerini aktardılar” şeklinde konuştu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.