Şırnak, Hakkari ve Bingöl'de bölücü terör örgütü mensubu 20 teröristin silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik kuvvetlerine teslim olduğu belirtildi.

Iğdır ve Hakkari'de bölücü terör örgütü PKK ve TSK arasında çatışma çıktı. Son dakika haberlerine göre, 1 terörist öldürüldü, 20 terörist teslim oldu.

IĞDIR 'da terör örgütü PKK ve TSK arasında çatışma çıktı. Son dakika haberlerine göre, 1 terörist öldürüldü.

DİYARBAKIR'DA ASKERE ROKETATARLI SALDIRI

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde bir jandarma karakoluna bir grup PKK’lı terörist tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

Saldırıya güvenlik kuvvetlerinin anında karşılık vermesi ile çatışma çıktı. Edinilen bilgiye göre, Hani ilçesi Özekli köyünde bulunan Özekli Jandarma Karakol Komutanlığı’na bir grup PKK’lı terörist tarafından önce roketatar, ardından da uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıya güvenlik kuvvetlerinin anında karşılık vermesi ile çatışma çıktı. Bölgede çatışmaların yer yer devam ettiği belirtildi.

TÜRKİYE - İRAN SINIR KAPISI KAPATILDI

İran Yol ve Şehir Planlama Bakan Yardımcısı Davud Keşaverziyan, bakanlığın internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada İran ve Türkiye arasındaki en büyük kara geçiş kapısı olan Gürbulak- Bazargan kapısının tek yönlü olarak kapatıldığını duyurdu.
Açıklamada, İran plakalı bir kamyonun dün Türkiye topraklarında saldırıya uğradığını bunun üzerine kapının İran'dan Türkiye'ye giden yönünün kapatıldığını söyledi.

Kapatma işleminin Türkiye'nin isteği üzerine yapıldığını öne süren Keşaverziyan, kapının İran yönünün açık olduğunu Türkiye'deki kamyonların İran'a giriş yapabileceğini kaydetti.

Keşaverziyan son günlerde Türkiye'de İran araçlarında yapılan saldırılar üzerine Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin ile görüştüğünü ve İran'ın bu konudaki itirazını kendisine ilettiklerini ifade etti.
iğdir-ve-hakkaride-tsk-pkk-çatişmasi-teröristler-teslim-oldu.20150812121605.jpg
PKK IĞDIR-DOĞUBEYAZIT YOLUNDA TIR YAKTI

Dün saat 16.00 sularında bölücü terör örgütü mensubu bir grup teröristler tarafından Iğdır-Doğubeyazıt karayolunda 10 araç durduruldu, bir TIR yakıldı. Olay sonrasında bölgeye sevk edilen askerlerin ardından terör örgütü üyesi grup bir aracı gasp ederek olay yerinden kaçtı.

iğdir-ve-hakkaride-tsk-pkk-çatişmasi-teröristler-teslim-oldu.20150812121605.jpg

HAKKARİ'DE ÇATIŞMA

Hakkari-Çukurca karayolunu kesmeye çalışan terör örgütü üyeleri ile asker arasında çatışma çıktı. Eş zamanlı olarak karayolunda bir el yapımı patlayıcı imha edildi. Meydana gelen patlama sonucu Hakkari-Çukurca karayolu ulaşıma kapatıldı.

Tespit edilen el yapımı patlayıcının imhası esnasında, terör örgütü mensupları tarafından askerlere uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunuldu, silahlı saldırıya asker tarafından karşılık verilmesi üzerine terörist ateşlerin kaçtığı öğrenildi.

KARS'TA BOMBALI SALDIRI: 3 ASKER YARALI

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde teröristlerce yola döşenen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 3 asker yaralandı.

Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK mensuplarınca 57. Piyade Komando Tabur Komutanlığı yoluna döşenen patlayıcı, askeri personel taşıyan zırhlı araçların geçişi sırasında uzaktan kumandayla infilak ettirildi.

Zırhlı araçlardan birinin yan yattığı saldırıda, araçta bulunan 8 personelden 3'ü hafif yaralandı. Sarıkamış Devlet Hastanesine kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Saldırının ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

İnternet Haber