10 GÜNDÜR BULUNAMADI

Samsun'un Çarşamba ilçesinde Kurban Bayramı'nın arife günü öncesi kaybolan 10 yaşındaki otistik hastası Emine Nur Ayhan'a, yapılan tüm arama çalışmalarına rağmen ulaşılamadı. Yeşilırmak kenarında elbiseleri bulunan Ayhan'ın güvenlik kamerasına yansıyan son görüntülerine ise Samsun Medya Grubu ulaştı.

83 PERSONEL EMİNE'Yİ ARIYOR

Çarşamba ilçesinde 10 gün önce kaybolan ve günlerdir AFAD, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı görevlileri ile 20 araç, 5 bot, 3 arama köpeği ve 83 personelin katılımı ile aranan 10 yaşındaki Emine Nur Ayhan'dan hiç bir iz bulunamadı. Samsun Medya Grubu'na açıklama yapan amca Mustafa Ayhan, "Perişan haldeyiz. Günlerdir çocuğumuzun bulunması için yapılan arama çalışmalarını ırmak kenarında takip ediyoruz" dedi.

Kayıp kız çocuğu Emine Nur Ayhan'ın ağır otistik hastası olduğunu söyleyen amca Mustafa Ayhan, kayıp kızın tişörtü ve pijamasının bir görgü tanığının verdiği ifade sonrası Yeşilırmak kenarında bulunduğunu ifade etti. 

KARDEŞİ 5 AY ÖNCE VEFAT ETTİ

Kayıp kız çocuğunun, 12 yaşındaki kardeşinin de otistik hastası olduğunu ve 5 ay önce beyinin de pıhtı atması sonucu hayatını kaybettiğini aktaran amca Ayhan, "Kardeşini 5 ay önce toprağa verdik. Şimdi de Emine kızımız kayboldu. Ağır otistik hastasıydı. Annesi komşusu ile sohbet ederken bir anlık dalgınlıkla yanından ayrıldığını fark etmemiş. Parka gitmiş ve oradan da en son Yeşilırmak tarafına giderken görülmüş. Bayramın arife günü öncesi kaybolan Emine Nur kızımızın bulunması için polise başvurduk. En son görüldüğü Yeşilırmak kenarında arama çalışmaları yapıldı. Bayram boyu havadan, karadan, ırmak üzerinde aramalar yapıldı. 10 gündür hiç bir iz bulunamadı. Perişan durumdayız" diye konuştu.

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.