Yaz mevsimine sayılı günler kala okul ve seçim sonrasında birçok insan tatil için Samsun’dan ayrılacak. Tatil için birçok aile de plan yapmaya başladı. Peki sokakta vatandaşlar tatil için ne diyor? Samsun Canlı Haber mikrofonlarına konuşan Samsunlular’ın büyük bir kısmı, iş nedeniyle tatile çıkamadıklarını, emeklilerin ise maaşlarının yetmemesinden kaynaklı tatil planı yapamadıkları ortaya çıktı. 

Tatil yapmayı planlayanların gözde yerleri ise Marmaris, Balıkesir, Antalya, Bozcaada, Sinop olarak dikkati çekti.

ÖNCELİK MARMARİS
Meliha URFALI: Emekli maaşı ile nasıl planlayayım. Şu anki şartlarla emekli maaşımızla tatil falan düşünemeyiz. Ama bir yandan da çocuklar için planlamayı düşünüyorum. Düşündüğüm zamanda Türkiye’mizin her yanı güzel, ama özellikle Marmaris’i tercih ederdim. 

EMEKLİLER TATİL İSTİYOR, 
MAAŞ İZİN VERMİYOR

Erdal ZORLU: Emekli olarak tatile çıkmayı düşünemiyorum. Zaten bir baktığınız zaman gerçekten bu çalışma şartlarında da olsun çok zor. Ben emekliyim çıkamıyorum, ama asgari ücret alan vatandaşta çıkamıyor. Tabi emeklinin aldığı maaşla çıkılabilecek olan bir tatil var ise bende giderim o tatile. Ama zannettiğimiz gibidir ki şu an için öyle bir tatil görünmüyor. Şahsi olarak tatile çok çıkmak isterim, bir önceki dediklerim gibi bu maddi izansızlıkta biraz zor olduğu için şu an öyle bir düşüncem yok. 

SICAK HAVA, GÜZEL ORTAM
Murat BAYRI: Her sene tatil planı yapıyoruz, bu sene için de yapacağız tabi ki de. Bu sene daha çok Balıkesir, Cunda Adası falan çok görmek istiyorum. Sıcak havası ile, güzel ortamıyla iyi bir tatil geçireceğimize eminim. 

TATİLE GİTMEK YORUCU HALE GELDİ
Muhsin BAYRI: Bu sene tatil planı yapmadım. Artık tatile gitmek bile benim için yorucu hale geldi. Her sene tatile çıktım neredeyse, artık eskisi kadar heveslenip çıkamıyorum. Tatilin bile bir insanı yorduğuna inanıyorum. 

ÇALIŞIYORSAN, TATİL YOK
Bayram KELEŞ: İşimden dolayı bu sene yaz tatili düşünemedim. Benim çalıştığım iş yeri vardiyalı çalışmakta. Ben de bu yüzden her sene olduğu gibi bu senede tatil yapamadım. Fakat çok isterdim yaz tatilin de sıcak yerlere gitmeyi. Hem maddi olumsuzluklardan hem çalışma şartlarından ötürü yazın tatil planı yapamadık. 

İSTANBUL’A GİTMEYİ PLANLIYORUM
Mustafa BİNGİLLİ: Bu yaz tatil planımda İstanbul’a gitmeyi düşünüyorum. İstanbul’u hiç görmedim, boğaz manzarası izleyip tatilimi o şekilde değerlendirmeyi düşünüyorum. Çok güzel ve farklı geçeceğine eminim. Çok güzel olduğundan bahsediyorlar şehrin. En güzel tatilimi yaşayacağım.

ÖĞRENCİYE TATİL ZOR GÖRÜNÜYOR
Barış MISIRCI: Yaz tatili için bir planım yok. Öğrencilik hayatı yaşadığım için, maddi olarak tatile çıkamıyorum. Öğrenci olarak şu anlık gidemiyorum. Fakat gitmek isteseydim eğer sıcak Akdeniz taraflarına gitmek isterdim. İnşallah öğrencilik hayatımız biterse iyi bir iş, kariyer hayatı yaşarsak iyi bir tatil planı yapabilirim.

HEDEF SICAK DENİZLER
Bünyamin ULUÇAY: Benim tatil planım sıcak denizlere. İlk önceliğim Antalya’ya gidip güzel bir tatil geçirmek. Denizi havası ile çok güzel bir tatil beni bekliyordur. Hem ayriyeten babam orada iş yapıyor. Hem ona yardım amaçlı hem de kendi tatil planımı gerçekleştirmek için Antalya’yı uygun gördüm. 

BOZCAADA’YA GİTMEYİ DÜŞÜNÜYORUM
Kadriye BİÇER: Bu yaz tatile gitmeyi düşünüyorum. Bu yaz da Bozcaada’ya gitmeyi düşünüyorum. Çünkü orayı çok merak ediyorum. Giden kişiler bana Bozcaada’nın çok güzel olduğunu söyledi. O yüzden çok gitmek istiyorum. 

MARMARİS’E GİTMEK İSTİYORUM
Ahmet BÜLBÜL: Tatile çıkmayı planlıyorum. Bu yazda Marmaris’e gitmeyi istiyorum. Çünkü çok güzel bir tatil bölgesi. Tabi ki Antalya kadar olmasa da oraya gitmek istiyorum. Hem ucuz hem de gezilecek yerleri daha çok. O yüzden bu yıl ki durağım Marmaris.

ÇOCUKLARIMLA BİRLİKTE İSTANBUL’DA...
Birkan SEMİZ: Bu yaz tatile gitmeyi düşünüyorum. Çocuklarımla birlikte İstanbul’a kardeşimin yanına gideceğiz. Çocuklarımla birlikte bize güzel bir anı olacak. Çünkü 20 yıl oldu İstanbul’a gitmeyeli. Çocuklarım da ilk kez gidecek. Hem bana da bahane olacak orayı görmek için. 

ŞARTLARA GÖRE GİDEBİLİYORUZ
Ecvet ÜNAL: Her sene planlıyoruz. Tabi ki şartlara göre uygun olabilirsek gidebiliyoruz. Şartlar uygun olmazsa tatile çıkamıyoruz. Benim tatil alanım Sinop Gerze ilçesi. Çünkü orada yerimiz var Evimizde orada olunca ilk durağımız her zaman orası oluyor.

BU YAZ TATİL PLANI OLUŞTURMADIM
Muharrem ŞİRİN: Tabi ki planlıyoruz. Fakat emekliyiz gücümüz yettiği sürece gidebiliyoruz. Bu sene işlerin yoğunluğu nedeniyle bir tatil planı oluşturmadım. O yüzden bu yaz iş ağırlıklı olacak. Seneye belki fırsat bulursam gidebilirim.

Röportaj: Havanur SUBAŞI – Caner AKYÜZ – Mustafa TOĞUR – Deha İŞLER