Adana'da yaklaşık 30 bin dekar alanda ekimi yapılan soğanda hasat işlemi başladı. Depolarda ürün kalmaması nedeniyle fiyatların yüksek seyrettiği soğanda hasadın 15 gün erken başlatıldığı bildirildi. 

Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, yaptığı açıklamada 'Üretici, soğan fiyatlarının iyi olması nedeniyle erken hasada başladı. Hasadın erken olması hem üretici açısından hem bizim açımızdan daha iyi. Burada üretici de tüketici de kazanacak. Piyasaya yerli ürün girmeye başlayınca fiyatlar da belli bir noktaya kadar düşecektir. Tüketici uygun fiyata ürün alacaktır. Bu durum da hem üretici hem tüketici için olumlu olacaktır.' diye konuştu.

1-1,5 lira olması bekleniyor

Hasat öncesinde konuşan Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Akın Doğan da hasadın erken başladığını ifade ederek, Nisan ayının sonunda fiyatın 1 TL ile 1.5 TL arasında olmasını beklediklerini ifade etti.

Doğan, 'Amaç piyasada olmayan soğanın yerini doldurmak. Adana'dan sonra haftaya Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, Bursa'nın Karacabey ilçesinde hasat başlayacak. Soğan hasadı kasıma kadar devam edecek. Hasadın tamamen başlamasının ardından fiyatlar kademeli olarak aşağı düşecektir. Nisan ayının sonunda fiyatların 1-1,5 lira olması bekleniyor. Belki biraz daha aşağı düşebilir. Diğer bölgelerde verim iyi görünüyor. Bu yıl herkes gönül rahatlığıyla soğan yiyebilir.' açıklamasında bulundu.