Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekliye dini bayramlarda ödenen 2 bin TL tutarındaki ikramiyenin artırılacağı işaretini verdi.
Katıldığı bir TV programında soruları yanıtlayan Bakan Işıkhan, emeklilerin bayram ikramiyesinin artırılması talebi bulunduğunu belirterek, bu adımları atmaya hazır olduklarını söyledi. Seçim yaklaştıkça 16 milyonluk emekli, siyasilerin gözdesi olmayı sürdürüyor. Seçimin yüzü suyu hürmetine anımsanan emekliye vaatler havada uçuşuyor. Seçim dışında emekli, dul ve yetimi ne arayan, ne soran var. Dört yılda bir el üstünde tutuluyorlar.
İlk kez 2018 yılında Ramazan ve Şeker bayramlarında 1.000’er TL olarak ödenen ikramiye 2021’de 1.100’TL’ye, 2023’te de 2 bin TL’ye yükseltilmişti.
2 milyon EYT’linin katılımı ile sayıları 16 milyona ulaşan emekli, 2 bin TL tutarındaki ikramiyenin günümüzde satın alma gücünü yitirdiği gerekçesi ile ikramiyelerin göreceli oranda artırılması istemlerini  sürekli  dile getiriyor. Torunlarına gururla bayram harçlığı verebilmek, evine kaliteli şeker ve çikolata alabilmek için ikramiyenin her iki bayram için ayrı en az 7.500 TL olmasını istiyor. Yıllarını ve emeğini devletin kalkınmasına harcayan emekli ailesi ile insanca bayram geçirebilmek için istemlerinde hiç de haksız değil.
Siyasi kulislerde 2 bin TL tutarındaki bayram ikramiyenin 5 bin TL’ye, hatta yerel seçim gözetilerek daha fazla rakama yükseltileceği şiddetle dillendiriliyor. Önümüzdeki hafta toplanacak kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ikramiyenin kaç TL olduğuna ilişkin kararı kamuoyuna duyurması kuvvetle muhtemel. Zira Şeker Bayramı’na iki ay süre var. Emekli de ödenecek ikramiyeye göre kendini bayrama hazırlayacak, eksiğini giderecek, hazırlığını yapacak. Umarım emekliyi hoşnut edecek tutar saptanır.
-EMADDER’İN ANKARA MİTİNGİ 18 ŞUBAT’TA- 
Bu arada bir gün farkla 7438 sayılı EYT yasasından yararlanamayan yüz binlerce kişi, kademeli düzenleme ile kendilerine de emeklilik hakkı tanınmasını soysal medyada çığ gibi dile getiriyor.
8 Eylül 1999 sonrası işe girmelerinden ötürü emeklilik hakkı edinemeyen yüz binlerce kişi bir günle kaçırdıkları emeklilik için 17-20 yıl beklemek istemiyor. Öyle ya 8 Eylül öncesi işe girenler yasa uyarınca hemen emekli olabiliyor, bir gün sonra işe başlayanlar  ise en az 17 yıl bekliyor. Sosyal devlet anlayışına uygun olmayan uygulama. 
Mağdurlar, Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) tarafından 18 Şubat’ta Ankara-Anıtpark’ta düzenleyecekleri mitingde seslerini bir kez daha hükümete duyurmaya çalışacak...