Memur ve emekliye yakacak parası verilmesini öngören önergenin iktidar tarafından reddedilmesi gariban kitleyi oldukça üzdü ve tepkilere yol açtı.
Aylık ve maaşlara yansıtılacak yüzde 30 oranındaki artışa ilişkin torba yasanın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesi sırasında muhalefet partileri, milyonlarca memur ve emekliye ekim-şubat döneminde ayda 2 bin lira tutarında yakacak yardımı yapılması için önerge verdi. Soğuk kış günlerinde dar ve sabit gelirlinin bütçesine katkı sağlayacak paranın verilmesi, iktidar tarafından kabul görmedi.
Son bir yıl içinde elektriğe yüzde 184, doğalgaza yüzde 164 ve akaryakıta belirli aralıklarla gelen zam, memur ve emeklinin ısınma giderlerini katlayarak belini büktü. Kabarık faturaları ödemekte zorlanan emekçi ve emekli elektriği, doğalgazı oldukça tasarruflu kullanıyor.
Bu yöndeki yakınmaları dikkate alan CHP, İYİ Parti ve HDP torba yasasına “2 bin lira tutarında yakacak yardımı verilmeli” maddesini ekleme girişiminde bulundu. Ancak siyasi irade yaşamsal önergeyi ciddiye almadı. İnsanlar evlerinde düşük derecede yanan kombiden ötürü battaniyeye sarınarak, elektrik düğmelerini açmadan oturuyor.  
İktisaden geri kalmış kitleye ayda 2 bin lira yakacak parası verilseydi kısıtlı bütçelerine bir ölçüde katkı sağlar, faturalarını ödemekte zorlanmazlardı. Ne ki, hükümet görmezden geldi. 
Kombi düğmelerini açmaktan korkan ya da düşük derecede yakanlar, soğuk günlerde hastalık riski ile karşı karşıya. Hastalanıp hastaneye veya eczaneye giden emekli muayene ve ilaçlara katkı payı ödüyor. Katkı payı kesintisi düşük aylıkları azaltıyor. İlaca gelen her zam,  kesinti tutarını artırıyor. Yıllardır haykırmalarına karşın sağlık hizmetindeki katkı payı uygulaması sonlandırılmadı. Oysa bu insanlar adına çalışırken yıllarca ücretinin yüzde 12’si oranında sağlık primi ödendi.
Komisyonda ayrıca en düşük emekli aylığının net asgari ücret olan 8.506 liraya çıkarılması, memur maaşlarına yüzde 81, emekli aylıklarına yüzde 100 oranında zam yapılması, dini bayramlarda verilen ikramiyelerin 1.100 liradan 8.506 liraya yükseltilmesine yönelik önergeler de reddedildi.
En düşük emekli aylığı 3.500 liradan 5.500 liraya çıkarıldı. 2 milyon 721 bin emekli asgari ücret ve açlık sınırının çok altında kalan bu parayla bir ay yaşamını sürdürecek. Bu hayat pahalılığı karşısında sürdürebilirse. 
EYT’lilere ödenecek kıdem tazminatı için Kredi Garanti Fonu’ndan (KGF) patronlara 36 ay vadeli, 6 ay ödemesiz, düşük faizli destek sağlanacak. İşverenlere bu kolaylık sağlanırken emekçinin ve emeklinin de talepleri karşılanmalıydı. Kıdem tazminatı için işverene KGF’den para verilmesine karşı değiliz. Ancak milyonlarca garibanın maaş artışı dışındaki istemleri de yerine getirilmeli. Salt aylık ve maaşlara yapılan yüzde 30 zam sorunlarına çözüm olmayacak...