Türk siyasi yaşamının önemli isimlerinden Rahşan Ecevit, üçüncü ölüm yıldönümünde gömütü başında anıldı.
Rahmetli Başbakan Bülent Ecevit’le oluşturduğu düzgün, gösterişten uzak sade yaşamı ile her daim anımsanacak Rahşan Ecevit, en az eşi kadar Türk siyasetine damgasını vurdu. Onların hoşgörülü, sağduyulu, tevazu dolu yapıları topluma örnek olan tutumdu.
Bülent Ecevit gibi, emeği, emekçiyi önde tutan, halkın çıkarlarını savunan Rahşan Ecevit, aynı zamanda günümüzde kaybolmaya yüz tutan “vefa”ya sonuna dek bağlı siyasetçi, ressam ve yazardı.
Rahmetli eşinin CHP Genel Başkanlığı dönemde en zor anlarında yanında olan,  tüm haksızlığa karşı direnen, adaleti ve eşitliği önceleyen siyasi figürdü. 12 Eylül’ün en karanlık döneminde, sürgüne gönderildiği Zincirbozan’da Bülent Ecevit’i yalnız bırakmayan, kararlı dik duruşu ile yaşadıkları sorunlara birlikte göğüs geren siyasetin Rahşan Hanımı idi.
Darbecilerin CHP’yi kapatmasının ardından büyük uğraşılar sonucu kurduğu Demokratik Sol Parti ile yine ezilenlerin, ötekileştirilenlerin, emekçinin, halkın çıkarları için mücadele etti, onların sesi olmaya çalıştı. Eşi ile birlikte uzun ve yorucu yolculuklarında en yakın çalışma arkadaşları tarafından sırtlarından hançerlenseler de hiçbir zaman dik ve cesaretli duruşlarından ödün vermedi.
Siyaset kadar sanatçı yönü de öne çıkan Rahşan Hanım, yaşamının son günlerinde eşine ilişkin yazdığı kitabı ne yazık ki tamamlayamadı. Öğreneceğimiz çok şey vardı o kitaptan. Siyasi ve günlük yaşamlarında nelerle
karşılaştıklarını, iyi ve kötü günlerini gün yüzüne çıkaracak, öğrenecektik. Ama bitiremeden eşinin yanına, Karaoğlan’ına gitti Rahşan Hanım.
Gazetecilere değer veren, onların rahat ve özgür çalışmalarına katkı sunan bir çifttiler. Hiç unutmam Bülent ve Rahşan Ecevit ile birlikte yaptığımız Danimarka ve Norveç ziyaretini.
Anadolu Ajansı’nda çalıştığım dönemde bir grup gazeteci ile Ecevit’lerin iki ülkede yaptığı görüşmelere, açılışlara katılmıştım. Bir haftalık gezi boyunca, özellikle Rahşan Hanım’ın bizlere gösterdiği yakın ilgiyi nezaketi hiçbir zaman unutamam. Erken saatlerde çoktan otel lobisine inmiş olur, bizleri beklerlerdi. Nezaketlerinden hiçbir şey yitirmezlerdi. Hele Büyükelçilikerdeki resepsiyonda görevlileri bizler için “çocuklarla ilgilendiniz mi?” diyerek sürekli uyarırdı.
 Bülent-Rahşan Ecevit, Türk siyasetinin en kibar, en hoşgörülü, karıncayı incitmeyen duygusal çifti idi. Birbirlerine o denli bağlı idiler. Uçağın en arka koltuğunda başlarını birbirine dayayarak uydukları anları gözler önüne seren fotoğraf karesi onların sevgisini, aşkını çok güzel anlatıyordu.
5 Kasım 2006 yılında yaşamını yitiren eşi Bülent Ecevit’in cenaze arabasının ardından 83 yaşında olmasına karşın 8 kilometre yürümesi eşine bağlılığının bir başka göstergesiydi.
Rahşan Hanım, 17 Ocak 2020’de yaşamını yitirerek 14 yılın ardından   Karaoğlan’ına kavuştu.