Kosova’nın Priştine kentinde düzenlenen U15-U17 Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası’nda Arnavutköy Belediye Sporlu Milli halterci Ayşe Doğan, Avrupa Şampiyonu olurken, Ayşe Narin de Avrupa ikincisi oldu.

Kosova’nın başkenti Priştine’de U-15, U-17 Avrupa Yıldızlar Halter Şampiyonası’nda, Arnavutköy Belediye Spor rüzgarı esti. Bir altın ve 5 gümüş madalya alan Arnavutköy Belediye Spor’un milli haltercileri, Avrupa Şampiyonluğu ve Avrupa ikinciliğini kazanarak, Arnavutköy’ün gururu oldu.

U17 48 kiloda yarışan Ayşe Doğan Koparmada 69 kilogram ile altın, silkmede 81 kilogram ile gümüş toplamda 150 kilogram ile Avrupa birinciliğini göğüsledi.

Bayanlar U17 44 kiloda ülkemizi temsil eden milli sporcu Ayşe Narin, koparma 56 kilogram ile 2’nci silkmede 72 kilogram ile 2’nci ve toplamda 128 kilogram Avrupa ikincisi oldu.

Gururun adı, Arnavutköy Belediye Spor

Arnavutköy Belediye Spor’un milli haltercileri, Ayşe Doğan ve Ayşe Narin Avrupa Şampiyonası’nda 1 Altın 5 Gümüş Madalya ile şampiyonaya damga vurdu.

37 ülkeden, 153 kız ve 211 erkek sporcu mücadele ettiği Avrupa Şampiyonası’nda, Arnavutköy Belediye Spor un milli haltercileri Ayşe Doğan ve Ayşe Narin Avrupa’nın zirvesine kimseye bırakmadı.

Ayşe Doğan Avrupa Şampiyonu

Şampiyonada Romanyalı rakibi ile girdiği mücadelede 2 kilogram fazla ağırlık kaldıran Ayşe Doğan, koparmada Avrupa birincisi oldu. Silkme mücadelesinde ise ilk hakkını kaçıran Ayşe Doğan, ikinci hakkında 79 kilogram, son hakkında 81 kilogram kaldırarak, Avrupa ikincisi oldu. Toplamda 150 kilogram ile Avrupa ikinciliği yaşayan Ayşe Doğan’ın üçüncü madalyası da gümüş oldu. Kariyerinde Avrupa Şampiyonluğu ve Dünya üçüncülüğü olan Milli Sporcu Ayşe Doğan, Kosova’da Avrupa’nın zirvesine bir kez daha çıkmış oldu.

Ayşe Narin Avrupa ikincisi

Arnavutköy Belediye Spor’un bir diğer Milli Haltercisi Ayşe Narin ise Avrupa ikincisi oldu. Koparma, silkme ve toplamda 3 gümüş madalya kazanan Ayşe Narin, daha önce Polonya ve İsveç’te Kazandığı Avrupa ikinciliklerine Kosova Priştine’yi de ekledi.

Şampiyona sonrası açıklama yapan Bayan Milli Takım Antrenörü Dilek Selçuk, "Avrupa şampiyonası için Konya’da 2 aylık kampa giren sporcularımız, Altın madalya için podyuma çıktı. Fakat yarışma heyecanı ve anlık gelişen hafif sakatlıklar, sonucu etkiledi. Önümüzde dünya şampiyonaları ve olimpiyatlar için hazırlıklarımız var. Her geçen gün performansları artan sporcularıma, önümüzde ki şampiyonalarda son derece güveniyorum" dedi.