DEAŞ'a o ülkede büyük darbe!

DEAŞ'a o ülkede büyük darbe!

5 ay süren kuşatmanın ardından, 'a biat eden Ebu Seyyaf ve Maute örgütlerinin Marawi kentinde yalnızca 30 militanının kaldığı açıklandı.

Filipinler Ordusu'ndan yapılan açıklamada, bir binaya sıkışan teröristlerin ellerinde rehine kalmadığı ifade edildi. Aralarında yabancıların da olduğu teröristlere teslim olma çağrısında bulunuldu.

Operasyonu yürütenlerden Albay Romeo Brawner, basın toplantısında "Ölürlerse cennete gideceklerine inanıyorlar. Bu yüzden çatışmaya devam edeceklerini düşünüyoruz. Birliklerimiz bu akşam çatışmayı bitirmek için ellerinden geleni yapacak" dedi.

EN AZ 1131 ÖLÜ

Marawi'deki çatışmalarda, 919'u militan, 165'i güvenlik görevlisi olmak üzere en az bin 131 kişinin öldüğü tahmin ediliyor. 300 bin kişinin de evinden kaçmak zorunda kaldığı düşünülüyor.

SÖZDE LİDERLERİ ÖLDÜRÜLDÜ!

Geçen hafta 'ın "Güneydoğu Asya Emiri" ve Ebu Seyyaf örgütü lideri Isnilon Hapilon ve DEAŞ bağlantılı Maute örgütünün lideri Omarkhayam Maute'nin öldürüldüğü açıklanmıştı.Hapilon'un yardımcısı ve Ebu Seyyaf terör örgütünün önde gelen isimlerinden olan Malezyalı Mahmud Ahmed'in de büyük ihtimalle öldürüldüğü belirtilmişti.Filipinler ordusu 23 Mayıs'ta, ABD'nin başına 5 milyon dolar ödül koyduğu, Ebu Seyyaf terör örgütü elebaşlarından İsnilon Hapilon'a yönelik operasyon düzenlemiş, askerlerle çatışmaya giren Maute terör örgütü mensuplar Marawi'yi kuşatmıştı.Çıkan çatışmaların ardından Duterte, 23 Mayıs'ta Marawi'de "kalkışma olduğu" gerekçesiyle anayasanın kendisine verdiği yetkiye dayanarak eyalette 60 günlük sıkıyönetim ilan etmişti. İki ay süren çatışmaların ardından 22 Temmuz'da olağanüstü halin süresi yılsonuna kadar uzatılmıştı.

Ömer ve Abdullah Maute kardeşler tarafından 2012'de kurulan Maute örgütü, adam kaçırma ve bombalı saldırı eylemleriyle biliniyor. Örgüt, Nisan 2015'te 'a bağlılığını ilan etmişti.