Bisikletiyle Türkiye turuna çıkan 48 yaşındaki Güngör Aksoy, Gaziantep'in Yavuzeli ilçesinde mola verdi.
İstanbul’dan bisikletine binen ve 2 bin 970 kilometre mesafe pedal çeviren 48 yaşındaki emekli Güngör Aksoy, Türkiye’yi dolaşıyor. Güngör Aksoy’un son durağı Gaziantep’in Yavuzeli ilçesi oldu.
Makedonya kökenli olan Güngör Aksoy, İstanbul’un Tarabya semtinde yaşıyor. Aksoy, emekli olmadan yapmayı düşündüğü bisiklet üzerinde Türkiye turu hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor. Gezi sırasında güzel dostluklar edindiğini dile getiren Güngör Aksoy, kendisine gösterilen ilgiden çok memnun olduğunu aktardı.
Yavuzeli ilçesinde mola veren Güngör Aksoy, şunları söyledi:
“Doğuyu ve bu bölgeyi hiç görmedim. Batıdaki algıdan biraz farklı. Türkiye’nin dört bir yanını bisikletimle turlayarak gezeceğim. Bir aydır yollardayım. Yolculuğum boyunca geceleri otel ve pansiyonlarda kalıyorum. Gündüzleri ise yol gidiyorum. Yol boyunca edindiğim dostlukları ve misafirperverliği dönünce herkese anlatacağım. Mesela Gaziantep’te bir petrol istasyonunda mola verdim. Orada daha yeni tanıştığım insanlar uzaklardan geldiğimi öğrenince beni o kadar misafirperver karşıladılar ki yanlarında bir müddet misafir olmamda ısrar ettiler. Bu beni çok mutlu etti.
Bugün ise Yavuzeli ilçesine geldim. Burada bir çay molası verdim. Yoluma devam edecektim ancak insanların yoğun ve sıcak ilgisi molamızı biraz uzattı. Burada bana Rumkale’den bahsettiler. ‘Rumkale’yi mutlaka görmelisin’ dediler. Burayı görmeden geçemezdim. Rumkale ziyareti sonrası Adıyaman iline hareket edeceğim. Şu ana kadar 2 bin 970 kilometre yol aldım. Bu gezi bana kötü olanın insanlar değil, kötü olanın hayat şartları olduğunu öğretti. Bu geziyi iyi ki yapıyorum.”