Samsun olarak önceliğimiz tarım mı yoksa turizm mi?
Türkiye’nin iki verimli ovası olan Çarşamba ve Bafra ovaları varken, önceliğimizin turizm olmasını, çok manidar buluyorum. 
Tabii ki turizm önemlidir gelir kaynağıdır. Ama bizim en son muhtaç olacağımız bir sektördür.
Tarım ve hayvancılığın maliyet ve pazar bulma sorunları halledilse, Samsun'un önünde kim durabilir.
Sanki tarım ve hayvancılık desteklenirse istihdam olmayacak ama turizm olursa istihdam olacak diye düşünmek çocuklarımızın kendi işlerinin patronu olmak varken, onları otellere garsonluğu reva görmek samimi bir düşünce değildir.
En verimli tarım alanlarımızı sanayiye açarak ve otel ve depolarla betonlaştırarak neye hizmet ettiğimizi sanıyoruz.
Kendi arazisinde maliyet yüksekliğinden ve sigorta ödeme yüzünden evlatlarımızın asgari ücretle iş aramaları tatbiki normal bir davranış gibi duruyor.
Bir de üstüne üstlük verimli ovayı çevreyi kirletici ve vatandaşı konut yapmaktan nefret ettiren santrallerin ovaya imar katli yapılarak yerleştirilmesi affedilebilir bir suç değildir. 
Sanki Çarşamba ve Bafra ovalarımıza verilmesi gereken tam destek verilmişte sonuç alınamamış gibi davranmak aymazlıktır. Dünyada ekonomisi tarıma dayalı bir HOLLANDA'yı halka örnek göstecek ama sonra da gelip ovayı birilerine kolay getir sağlamak için betonlaştıracaksın.
Çarşamba Ovası'na reva görülen santral çevreye verdiği gürültü, pislik ve fare benzeri haşeratın çevreye yaılmasından tutun toprağa saldığı sıcak su ve Abdal Irmağı'na yaptığı kirlilik gelip görmeye değer. Ben 1 km yakınındayım zararını en çok biz görüyoruz.
Başta benim köyüm olmak üzere tüm çevre köyler doğalgaz olmadığından yakıtımız odundu ve çok ekonomik bir şekilde odun tedarik edebiliyorduk. Biyokütle santrali bu odunları yakıt olarak topladığından 5000 TL oldu odunun tonu ve üstelik vatandaş bulamıyor da. Piyasa santrale getiriyor.
Lafı çok uzatmaya gerek yok betonlaştırma en verimsiz arazilere kaydırılabilir yapılabilir. İnsanlarımıza başta siyasiler olmak üzere aydınlarımız doğruları söylemeli, oy kaybetme ve iktidarı bir gün daha uzatma uğruna hareketler bize zarar vermektedir. Dünya zaten bir günlüktür. Yaşadığımız andır.
Mahkemeyi Kübra’da kimsenin kimseye faydası olamayacak esas o günden sakınalım korkalım...