Ankara'da son günlerde sosyal medyada yayılan "su kaynaklı salgın" iddiaları kamuoyunda endişeye neden oldu. Özellikle Altındağ ve Mamak ilçelerinde yaşanan su kesintilerinin ardından çok sayıda vatandaş, mide bulantısı, kusma, ishal ve yüksek ateş gibi şikayetlerle hastanelere başvurulduğunu öne sürdü. Konuya ilişkin ASKİ, şebeke suyunun güvenli olduğunu açıklarken, Sağlık Bakanlığı ve Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nden ise henüz resmi bir doğrulama yapılmadı.
SOSYAL MEDYADA BENZER ŞİKAYETLER PAYLAŞILDI
Sosyal medya platformlarında yapılan paylaşımlarda, çok sayıda kişinin aynı dönemde benzer sağlık sorunları yaşadığı iddia edildi.
Paylaşımlarda en sık dile getirilen belirtiler arasında mide bulantısı, kusma, şiddetli ishal, karın ağrısı, yüksek ateş ile halsizlik yer aldı. Bazı kullanıcılar rahatsızlıkların şebeke suyu ya da buzlu içecek tüketiminin ardından başladığını öne sürerken, acil servislerde yoğunluk yaşandığı yönünde iddialar da gündeme geldi.
SU KESİNTİLERİ DİKKAT ÇEKTİ
Altındağ ve Mamak ilçelerinde 26-27 Temmuz tarihlerinde meydana gelen trafo arızaları nedeniyle yaklaşık üç gün süren su kesintileri yaşandı.
Kesintinin sona ermesinin ardından bazı vatandaşlar, musluklardan akan suyun bulanık, kirli ve kötü kokulu olduğunu iddia etti. Bu durumun ardından sosyal medyada su kaynaklı salgın şüphesi gündeme taşındı.
ASKİ: "ŞEBEKE SUYU GÜVENLİ"
Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), konuya ilişkin yaptığı açıklamada şebeke suyunun düzenli olarak analiz edildiğini ve kullanım açısından güvenli olduğunu bildirdi.
ASKİ'nin açıklamasına rağmen bazı vatandaşlar yaşanan sağlık sorunlarının suyla bağlantılı olabileceği yönündeki endişelerini sosyal medya üzerinden dile getirmeyi sürdürdü.
RESMİ DOĞRULAMA YAPILMADI
Öte yandan, sosyal medyada gündem olan iddialarla ilgili Sağlık Bakanlığı veya Ankara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından şu ana kadar kentte su kaynaklı bir salgın bulunduğuna ya da rahatsızlıkların içme suyundan kaynaklandığına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.
Yetkili kurumlardan gelecek olası açıklamalar ve laboratuvar inceleme sonuçları kamuoyu tarafından bekleniyor.





