- Üniversitelerden atılan öğrenciler için af çalışması başlatıldı.
- Sağlık ve ailevi nedenlerle ilişiği kesilen öğrenciler yeniden dönmek istiyor.
- Öğrenciler taleplerini TBMM’de siyasi partiler ve AK Parti Grubu’na iletti.
- Milli Eğitim Bakanlığı talimatıyla YÖK tarafından etki analizi başlatıldı.
- Kanun çıkarsa özellikle yaklaşık 1200 tıp öğrencisi düzenlemeden yararlanacak.
- Resmî süreç Meclis’te; sonuçlara göre kanun teklifi hazırlanacak.
ÖĞRENCİLER TALEPLERİNİ MECLİS’E TAŞIDI
Tıp ve diş hekimliği fakültelerinden çeşitli gerekçelerle ilişiği kesilen bir grup öğrenci, geçtiğimiz günlerde TBMM’de siyasi partilerle görüşmeler yaptı. AK Parti Grubu ile de bir araya gelen öğrenciler, üniversitelere geri dönebilmek için kanuni düzenleme talebinde bulundu.
ETKİ ANALİZİ BAŞLATILDI
Öğrencilerin, sağlık sorunları ve ailevi nedenlerle eğitimlerini yarıda bırakmak zorunda kaldıklarını ifade etmeleri üzerine harekete geçildi. Bu kapsamda, kaç öğrencinin hangi yıllarda ve hangi bölümlerden ayrıldığının tespit edilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na etki analizi yapılması talimatı verildi. Bunun üzerine Yükseköğretim Kurulu (YÖK) bünyesinde çalışma başlatıldı.
KANUN TEKLİFİ GÜNDEME GELECEK
Etki analizinden çıkacak sonuçlara göre, üniversitelerden ilişiği kesilen öğrencilerin yeniden eğitimlerine dönebilmelerine imkan tanıyacak bir kanun teklifinin hazırlanması planlanıyor. Teklifin yılbaşından sonra TBMM gündemine gelmesi bekleniyor.
1200 TIP ÖĞRENCİSİ YARARLANABİLİR
Yapılması planlanan düzenlemeden özellikle tıp fakültelerinde okurken çeşitli nedenlerle ayrılan yaklaşık 1200 öğrencinin yararlanabileceği belirtiliyor. Düzenlemenin hayata geçmesi halinde binlerce öğrencinin yeniden üniversite sıralarına dönmesi mümkün olacak.




