Düzenlenecek festivalin sosyal etkisini genişletebilmek için bu yıl festivalin adı ve içeriği ” Evcil Hayvan ve Çocuk Festivali ” olarak değiştirilmiştir. Festivalde geçen yıl olduğu gibi bu senede ulusal-global evcil hayvan mama markaları, aksesuar ve pet butik, pet otel hizmeti sunan işletmelerin yanı sıra sahipsiz sokak hayvanları için faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları yer alması bekleniyor.

ÇOCUKLARA EĞLENCE AKTİVİTELERİ

Festivalin, geçen sene  çocuklar ve aileleri tarafından gördüğü ilgi sebebiyle ve çocuklara hayvan sevgisini küçük yaşta aşılamak, çocukları, evcil hayvanları ve hayvanseverleri, markaları bir araya getirmek amacıyla hem ismi gümcellenmiş hemde alışveriş dışında çocuklar için ücretsiz, eğlenceli ve eğitici atölyeler, aktiviteler, sahne gösterileri düzenlenecek, ücretli-ücretsiz oyun alanları kurulacaktır. 

EVCİL HAYVANLARA YARIŞMALAR

Evcil hayvanlar için geçtiğimiz yıl gerçekteştirilen festivalde uygulanan gibi festival alanında oyun parkuru kurulacak, yarışmalar düzenlenecektir.

FESTİVAL GELİRİ SOKAK HAYVANLARINA

Festival gelirlerinin bir kısmıyla sahipsiz sokak hayvanları için faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına mama bağışı yapılacaktır. Fırsat eşitliğine destek olabilmek için,maddi imkanı olmayan çocuklar için seçilen devlet okullarına bilet bağışı yapılacaktır.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN