Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Vezirköprü ilçe merkezinin alt yapı sorununa neşter vurduklarını ve proje tamamlandığında 44 kilometre kanalizasyon ve yağmursuyu hattının döşeneceğini söyledi.

Vezirköprü ilçesi kanalizasyon ve yağmur suyu yapım işi projesine 8 ay önce start verdiklerini belirten SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, “Vezirköprü ilçe merkezinde gerçekleştirilen bu projede 27 kilometre kanalizasyon ve 5 kilometre yağmur suyu hattı olmak üzere, toplam da 32 kilometrelik alt yapı hattı tamamlandı. İlçedeki kanalizasyon ve yağmur suyu hattı şebeke çalışmaları, yoğun tempoda devam ediyor. Proje tamamlandığında toplam da 44 kilometre kanalizasyon ve yağmur suyu hattı döşenecek” dedi.

Vezirköprü ilçesindeki alt yapı projenin yüzde 70’inin tamamlandığına dikkat çeken Kamil Demircioğlu, “Vezirköprü İlçe Belediyesi tarafından, 20-25 yıldan beri maddi sebepler nedeniyle yapılamayan ve eskiyen kanalizasyon şebeke hatları, SASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yeniledi. Vezirköprü ilçe merkezinde Gazi ve İstiklal Caddelerinin yanı sıra, birçok nokta da alt yapı inşaat çalışmaları tamamlandı. İlçe merkezindeki tarihi Kulebaşı Caddesi’ndeki alt yapı çalışmaları devam ediyor. Bu şebeke hatları tamamlandığında, Vezirköprü ilçe merkezinde kanalizasyon ve yağmur suyu sorunu da büyük ölçüde ortadan kalkacaktır” diye konuştu.

Projenin 16 milyon liraya mal olacağını kaydeden, Demircioğlu şunları söyledi: “Bu proje kapsamında 3 adet paket terfi merkezi yapılacak. Siparişleri verilen terfi merkezleri kısa zamanda yerlerine monte edilecektir. İhalesi geçtiğimiz ay yapılan, Vezirköprü Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandığında ise tüm kanalizasyon hatlarının bağlantısı yapılacaktır. İnşaat çalışmaları 10 Ocak 2018 tarihine kadar tamamlanması hedefleniyor.”

Öte yandan, Vezirköprü Bölge Sorumlusu ve Proje Kontrolörü İnşaat Mühendisi Seyit Ahmet Kılıçlı, inşaat sahasında incelemelerde bulunarak yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.