AK Parti Genel Başkanvekili Prof.Dr. Numan Kurtulmuş, "Basın buluşması"nda, 2023 seçimlerinin türkiye için çok önemli olduğunu belirterek, Samsun'un hem Cumhurbaşkanlığı hem de milletvekili seçimlerinde daha çok destek vereceğini açıkladı.

AK PARTİ YÜKSELİYOR

Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Ramada Otel'de düzenlenen "Basın buluşması"nda, AK Parti'nin seçimlere hazır olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Türkiye’nin 4 bir yanında vatandaşlar ile bir arada oluyoruz. 2023 seçim çalışmalarına hızlandırarak yolumuza devam ediyoruz. Yaz aylarından itibaren Türkiye’nin her yerinde AK Parti’nin trendi yükseliyor, cumhurbaşkanımıza olan destek artıyor. Bizim cephemizde bu olurken, karşı taraftaki 6'lı masa, her gün başka fikir ve anlayış farklılıkları ortaya koyarak Türkiye’yi yönetemeyeceklerini, iç ttarsızlıklarını millete aktarıyorlar. Milletimiz mayıs ayında gerçekleştirilecek seçimlerde Türkiye yüzyılının kapılarını sonuna kadar açarak, cumhurbaşkanımızı yeniden seçecektir. Cumhur ittifakı ve AK Parti parlamentoda çoğunluğu elde edecek, Türkiye bu istikametindeki yürüyüşe devam edecektir. Bu seçimler, 20 yıldır yapılan eser ve hizmet siyasetinin millet tarafından onaylanacağı seçim olacaktır. 2'inci olarak ise Türkiye’nin istikamet tayininin gerçekleştireceği seçim olacaktır. Onun için Türkiye yüzyılı vizyonuyla ortaya çıkıyoruz.”

İSVEÇ'E SERT TEPKİ

İsveç'te Kuran-ı Kerim yakılması olayı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Numan Kurtulmuş, eylemi gerçekleştiren kişi ile buna neden olan
İsveç'e sert tepki gösterdi.

Kurtulmuş, açıklamasını şöyle sürdürdü:

 "Adi bir siyasi şov. Bu bir gösteri, bu bir ifade özgürlüğü değil. Bu demokratik bir hak olamaz. Bu gösteri Avrupa için alarm zilidir. Sen kimsin, beş paralık adam. Ebu Cehillerin, Ebu Leheplerin gücü İslam'ı ve Müslümanlığı ortadan kaldırmaya gücü yetmemişte, senin gibi haşaratın mı İslam'a karşı bir zarar vermesi mümkün olsun. İslam dünyasının her yerinde Müslümanlar bu iğrenç saldırının karşısında şerefli bir şekilde duruyor. Türkiye ilk andan itibaren üst perdeden tepkisini ortaya koydu ve gerekli adımlarda atılacak. Tarih boyunca İslam'a ve Müslümanlara saldıranlar hep oldu. Hepsi de tarih sahnesinden yok oldular. Uzun bir sürede Avrupa’da ve Amerika’da önemli bir yabancı düşmanlığı, ötekileştirme hastalığa dönüştü. Yabancı düşmanlığı Avrupa’da İslam düşmanlığına dönüştü. Bunların yanı sıra bir Türkiye düşmanlığı da Avrupa’yı tutmuş bir hastalık haline döndü. Böylesine faşistlerin önünü açarsanız Avrupa’nın merkezi siyaseti zehirlenir ve en büyük zararı Avrupa halklarına verirsiniz. Bize bir şey olmaz. Biz değerlerimizi ve milletimizi koruyan bir devletiz. Esas tehlike çanları Avrupa için çalıyor. Karşısına farklı olana öteki olana tahammül edemeyen Avrupa tarihinde olduğu gibi 10 yıllarca, 100 yıllarca sürecek savaşların kapısını aralıyor demektir. Bu ateş sadece kutsal bir kitabın yakılması değil içten içe Avrupa’yı yakan bir ateştir. Daha fazla bu ateşi söndürmeye niyet etmezlerse Batı dünyasını yakacak bir ateş. Bu işin takipçisi olacağız.”

SAMSUN'DA ÜYE ARTIŞI

Kurtulmuş, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Kanal S Haber Müdürü Haydar Öztürk'ün, 2023 seçimlerinde Samsun'dan bekledikleri oy oranının ne olduğunu sordu. AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, bu soruya "Şunu çok rahat söylerim. Allah'ın izni ile Samsun'da hem Cumhurbaşkanlığı  hem de milletvekili seçiminde Samsunlu hemşerilerimiz AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'a geçen seçimde olduğundan daha yüksek destek verecektir. Onu görüyoruz. Nereden görüyoruz, mitingdeki canlı kalabalıktan görüyoruz. Üye sayılarımızın artmasından görüyoruz. Samsun'da 260 bin üyemiz var. Toplam seçmenin yüzde 26.5 buçuğu zaten AK Parti'ye üye. Her üyenin üzerinde çalışmalarımızı yoğunlaştırarak geçen seçimden daha yüksek oy çıkacaktır Samsun'da" cevabını verdi.

"Basın buluşması"na, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu da katıldı.

Haber Kaynak: Haydar ÖZTÜRK
 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.