Bursa’da çalışmalarını sürdüren Erzurumlu ressam Yrd. Doç. İsmail Tetikçi’nin, Gaziantep Sanko Sanat Galerisi’nde açtığı sergi 5 Ekim’e kadar gezilebilecek.

Tetikçi’nin, tuval üzerine yağlı boya, pastel ve karışık teknikle yaptığı ve 30 santimden 3 metreye kadar farklı boyutlarda 19 eserinin yer aldığı sergisi, Gaziantepli sanatseverlerin büyük ilgisini çekiyor. Resimlerinde doğanın, düz engebesiz bir alan değil, tersine dağlık, tepelik, kayalık, sarp, inişi çıkışı olan yaşaması zor mekan olduğunu belirten Tetikçi, “Resim yapmak benim için yaşamın kendisidir. Resimlerim her ne kadar manzara resmi görünümünde olsalar da, bu resimler aslında insanın yaşamını, yaşam mücadelesini anlatan çalışmalardır” dedi. Tetikçi, resimlerinde bütün insanları temsilen bir tek figür bulunduğunu ve figürün tanımlı olmadığına vurgu yaparak, “Figür herhangi biri sen, ben, biz gibi” diye konuştu. Ulusal ve uluslararası yarışmalardan yedi ödül alan, beş kişisel sergi açan, üç resim yarışmasında jüri üyeliği yapan ve 50’yi aşkın karma sergiye katılan Yrd. Doç. Tetikçi’nin Sanko Sanat Galerisi’ndeki sergisi, 6 Ekim’e kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Yrd. Doç. İsmail Tetikçi

Erzurum’da 1972 yılında doğan sanatçı, 2000 yılında, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Resim Bölümü 1’incisi ve fakülte 2’incisi olarak mezun oldu. Aynı yıl, Erzurum’da Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir ilköğretim okuluna, İş Eğitimi ve Resim Öğretmeni olarak atandı. 2002 yılında, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Yüksek Lisans Programını tamamlayarak aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat Tarihi Bölümünde Doktora Programına başladı. Aynı yıl, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Temel Eğitim Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak göreve başlayan Tetikçi, 2005 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Ana Sanat Dalında Sanatta Yeterlilik Eğitimine başladı ve Resim Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2010 yılında Batı Anlayışına Dönük Türk Resim Sanatında Doğa-İnsan ilişkisi konulu Eser Metin çalışmasıyla Sanatta Yeterlilik eğitimini tamamladı. 2010-2015 yılları arasında, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde Yrd. Doç. olarak görev yapan Tetikçi, 2015 yılında atandığı Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünde halen Yrd. Doç. kadrosuyla akademik ve sanatsal çalışmalarına devam etmektedir.