Sadece şehrimizin değil ülkemizin de önemli yerel medya kuruluşlarından Samsun Medya Grubu'na bağlı Samsun Gazetesi'nde, değerli okurlarımızla bir arada olmanın heyecanı ile ilk köşe yazımla sizlere merhaba diyorum...

* * * * *


Bildiğiniz gibi Samsun, tarihinin en büyük organizasyonunu yapmaya hazırlanıyor.

Gerçi ne kadar biliniyor ve hazırlanıyor onu da bilmiyorum.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, Türkiye'de düzenlenen havacılık, teknoloji ve uzay teknolojisi festivalidir. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin millî teknolojilerini geliştirmeyi hedefleyen; alanında dünyanın en büyük organizasyonu TEKNOFEST 2022 etkinlikleri, bu yıl Samsun Çarşamba Havalimanı'nda 30 Ağustos-4 Eylül'de gerçekleştirilecek.

2 aydan daha az bir süre kalan organizasyonun tanıtımında ve hazırlığında, bu alanda meraklı veya okullarda hazırlık yapan öğrenciler hariç, büyük eksiklikler görünmekte. Bu şehirde yaşayan vatandaşların haberinin olmadığı bir organizasyonu nasıl tüm Türkiye'ye ve dünyaya tanıtacağız o da merak konusu...

Şehrimiz bu büyük organizasyona hazır mı?

5 gün sürecek olan ve elli binin üzerinde öğrencinin başvuru yaptığı, birçok şehirden tahminen bir buçuk milyon misafirin gelmesinin beklendiği Samsun'da konaklama yerleşkeleri, restoranlar, otoyollar, oto parklar hazır mı? Hazırlandı mı?

Şehrimizin dünyaya tanıtımı için büyük bir şans olan bu organizasyonda; gelen yüz binlerce misafiri Samsun'un dünyaca ünlü turizm bölgelerine götürecek veya gösterecek unsurlar hazır mı?

Bu önemli turistlik bölgelere gidemeyenler ve sonraki ziyaretleri için tanıtım amaçlı sanal geziler, tanıtım grafikleri, materyaller, statlar, görüntülü ekranlar, görseller gibi uygulamalar yapıldı mı? Yapılacak mı? Yoksa sadece bir dergi bastırıp ya da broşür dağıtarak geçiştirilecek mi?

Şehir merkezinde iki çiftin kol kola kaldırımda yürüyemediği, kaldırım işgalleri ve dilenci istilası ile Hindistan'ı andıran merkez bölgelerde tedbirler alındı mı? Alınacak mı?

Şehirde görevli kolluk kuvvetleri, siyasi partiler, ilçe belediyeleri, gazeteciler, sivil toplum kuruluşları, esnaflar bilgilendirilerek üzerlerine düşen görevlendirmeler yapıldı mı? Yapılacak mı?

Samsun için bir şans olan bu dünyaca ünlü organizasyon, umarım yine vatandaşlara demir bariyerlerin konulduğu, düzgün tanıtım yapmadan ilçelerden ve yakın şehirlerden kalabalık olsun diye vatandaşların otobüslerle taşındığı bir Samsun klasiği protokol organizasyonu olmaz...

Şansımın aylarca büyük bir heyecan yaşadığı ama aynı heyecanı şehrimi yönetenlerde ve organizasyon sorumlularında hiç görmediğim bu büyük organizasyonun öğrencilerimize, esnafımıza ve tüm Samsun halkına büyük katkılar sağlamasını diliyorum...