Yıldırım Belediyesi, ünlü tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’i lise öğrencileri ile buluşturdu.

Öğrencilerin tarihten aldıkları güçle geleceği şekillendirecek fertler olarak yetişmesi maksadıyla düzenlenen ‘Köklere Tutunmak’ buluşmasının ilki Ahmet Vefik Paşa Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. Yıldırımlı gençlerle bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, tarihte önemli yer tutan padişahların eğitim hayatlarını hakkında bilgi verdi. Osmanlı tarihinde 12 yaşında şehir yönetebilecek kabiliyette şehzadeler olduğunu hatırlayan Şimşirgil, “12 yaşında Trabzon’u yöneten Şehzade Selim, 12 yaşında Manisa’yı yöneten Şehzade Mehmet aldıkları eğitimlerle birçok yabancı lisanı konuşuyordu, fen ilimlerinde ve din ilimlerinde mütehassıs olarak yetiştiler. Şimdi onlarca fabrikası olan kişiler 12 yaşındaki çocuklarına 1 fabrikanın yönetimini bırakır mı? Eğitim çocuklarımız için çok önemli. Çok daha donanımlı nesiller yetiştirmeliyiz” dedi.

Gençlerin eğlence ve oyun anlayışıyla zamanlarını heba ettiklerini ifade eden Şimşirgil, “Bizim ihtiyacımız olan daha çok çalışmak. Elbette eğlence ve oyuna da zaman ayrılacak. Ancak bu eğlence ömrün tamamında zamanı boşa harcamak değil, çalışmanın yanında ayrılan dinlenme zamanı olmalı. Çünkü bakıyoruz batı boş durmuyor. Eğer 15 Temmuz 2016’da yapılmak istenen hain plan gerçekleşseydi, Bursa’nın, İstanbul’un ve bütün şehirlerimizin hali Musul gibi olurdu. Gençler açın gözünüzü çok çalışın ve ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara izin vermeyin” diye konuştu.

‘Köklere Tutunmak’ programı 8 Kasım Çarşamba Emirsultan Anadolu Lisesi, 29 Kasım Çarşamba Şehit Öğretmen Kubilay Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılacak.