İstanbul, () - ÖZEL Halk Otobüsü işletmecileri, 27 çeşit bedava kart kullanıldığı için mağdur olduklarını belirterek, sorunlarına 5-6 gün içinde çözüm bulunmadığı takdirde "çalışmama eylemi" yapacaklarını açıklayan kuruluş ve kişilerin Özel Halk Otobüslerini temsil etmediğini belirtti. Yapılan ortak açıklamada, eylem yapılacağı yolundaki haberlerin gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB), İstanbul Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası, ÖZULAŞ A.Ş., ÖZTAŞ A.Ş., Yeni İstanbul Halk Otobüsleri A.Ş., Halk Ulaşım A.Ş. ve Mavi Marmara A.Ş. tarafından yapılan ortak açıklamada şu görüşler yer aldı:

"15 Ekim 2015 tarihli bazı haber ajansları ve basın organlarında Özel Halk Otobüsü işletmecilerinin çeşitli biçimlerde eylem hazırlığında olduğuna yönelik haberler yer almıştır.

Söz konusu açıklamayı yapan kuruluş ve şahıslar Özel Halk Otobüslerini temsil etmemektedir.

Özel Halk Otobüsü işletmecileri, Türkiye genelinde TÖHOB (Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği), İstanbul'da ise İstanbul Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası ve bölgeler temelinde çalışma yürüten 5 anonim şirket tarafından temsil edilmektedir.

Özel Halk Otobüsü işletmecilerinin sorunları ve talepleri, yasal temsilci kuruluşları aracılığıyla tüm platformlarda gündeme getirilmekte, sorunlara çözüm arayışları devam etmektedir.

Ücretsiz taşınan yolculuklarla ilgili yaşanan sorunların çözümü için de ilgili bakanlıklar ve birimler nezdindeki girişimler ve çalışmalar devam etmektedir. Özel Halk Otobüslerini yasal olarak temsil etmeyen kuruluş ve kişilerin çağrıları anlam ifade etmediği gibi, Özel Halk Otobüsü işletmecilerini bağlamamaktadır.

Bu noktadan hareketle, söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığını, Özel Halk Otobüsü işletmecilerinin kendisini temsil etmeyen kuruluşların eylemiyle hiçbir ilgisinin olmadığını belirtmek isteriz."

"ÜCRETSİZ KARTLAR MAĞDUR EDİYOR"

İstanbul'da dün bir toplantı yapan bir grup özel halk otobüsü sahibi, otobüslerde 27 çeşit ücretsiz ulaşım kartı kullanıldığı için mağdur durumda olduklarını ve iflasın eşiğine geldiklerini belirterek, sorunlarına 5-6 gün içinde çözüm bulunmazsa "çalışmama eylemi" yapacaklarını açıklamıştı.

Ancak açıklamayı yapan ve Ulaşım İşverenleri Sendikası (ULİS) Başkanı olduğunu belirten Nejlettin Şan'a tepki gösteren Sendika, Şan'ın başkanlığının kısa süre önce düşürüldüğünü, sendikayla ilişkisinin kalmadığını, yeni başkanın ise Ali Yaprak olduğunu duyurmuştu. Nejlettin Şan ise başkanlığının düşürülmesinin yasal olmadığını iddia ederek, yasal yollara başvuracağını söylemişti.