Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı korkunç bir şekilde öldüren ve yargılandığı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan katil Suphi Altındöken'in, cezaevindeki hücresinde ölü bulunduğu öne sürüldü.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldığı için cezasını özel bir hücrede çeken Altındöken'in dün gece saatlerinde öldüğü iddia edilirken, konuyla ilgili cezaevi yönetmi ya da resmi rakamlardan bir açıklama yapılmadı.

GEÇTİĞİMİZ YIL DA ÖLDÜĞÜ İDDİA EDİLMİŞTİ

Suphi Altındöken'in geçtiğimiz yıl Nisan ayında da cezaevinde öldürüldüğü iddia edilmişti. Altındöken'in kaldığı koğuşta önce dövüldüğü, ardından da öldürüldüğü bildirilmiş, cezaevi yönetimi daha sonra yaptığı açıklamada Altındöken'in ölmediğini, benzer isimde bir hükümlünün hastaneye kaldırılmasının böyle bir dedikoduya neden olduğunu belirtmişti.

Suphi Altındöken için Mayıs ayında da cezaevinde dövülerek linç edildi haberleri yayılmış, ancak bu haber de yalanlanmıştı.

Özgecan Aslan'ı hunharca katleden Ahmet Suphi Altındöken, Fatih Gökçek ve Necmettin Altındöken hakkındaki dava geçtiğimiz Aralık ayında karara bağlanmıştı. Son duruşmada birbirlerini suçlayan üç katil, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kaynak: Sabah