Edirne’de, 26. Dönem Milletvekili Seçimleri için oy kullanmak isteyen seçmenler sandık başına gitti. Oyunu kullanan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve Belediye Başkanı Recep Gürkan, seçimlerin Türkiye ve Edirne için hayırlı olmasını diledi.
7 Haziran’da yapılan milletvekili genel seçimlerinin ardından milyonlarca seçmen yaklaşık 5 ay aradan sonra yeniden sandık başına gitti. Vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde oy kullanacağı merkezlere akın ederken oyunu kullanan vatandaşlar, seçimlerin ülke için hayırlı olmasını ve huzur getirmesini temenni etti.
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu Ortaokulu’nda 1072 No’lu sandıkta oyunu kullandı. Vali Şahin, oy kullanma işlemi sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, "Biz halkımıza inanıyoruz, güveniyoruz. Bu seçimin öncelikle Edirne’ye, Türkiye’ye ve dünya barışına hayırlar getirmesini diliyoruz" dedi.
Edirne Belediye Başkan Recep Gürkan ise İlhami Ertem Anadolu Lisesi’nde oy kullandı. Partililerle birlikte okula gelen Gürkan, 1088 No’lu sandıkta oyunu kullandı. Gürkan, sandıktan çıkacak olan her türlü sonuca saygı gösterilmesi gerektiğini belirterek, "Bu ülkenin birliği, bütünlüğü, bölünmezliği, herkesin ve her şeyin üzerindedir. Herkesin şapkasını önüne koyup sandıktan çıkacak sonuçlara saygı göstermesi, millet idaresine saygı göstermesi gerekir. İvedilikle hükümet kurularak ülkemizin tekrar hem terör anlamında, hem ekonomik anlamda normalleşmesi gerekiyor. Seçim sonuçlarının öncelikle Edirne’miz ve Türkiye için hayırlı olsun. Halkın verdiği karar bazen beğenmeyebiliriz ama her zaman en doğru karardır. Buna da hepimiz saygı göstereceğiz" ifadelerini kullandı.