Saadet Partisi (SP) ile Büyük Birlik Partisi (BBP) arasındaki ittifak sonrasında, adaylar kamuoyuna tanıtıldı.
Saadet Partisi İl Başkanlığında düzenlenen toplantı ile adayların kimler olduğu açıklandı. SP İl Başkanı Haşim Asnuk, İl Müfettişi Emin Atlıhan, BBP İl Yönetim Kurulu Üyesi Ziya Kaygusuz ve Sehim Taştan birlikte ortak basın toplantısı düzenledi. Saadet Partisi çatısı altında Adıyaman Milletvekili adaylarının, Mehmet Fatih Çiçek, Erdem Aslancan, Ramazan Özbey, Hacı Ali Salık ve Bekir Durmuş olduğu açıklandı.
SP İl Başkanı Haşim Asnuk, ‘İttfaktan İktidara’ sloganıyla seçim startının verildiğini belirterek, “Türkiye’yi heyecanlandıran, seçmeni umutlandıran, bu ülkede akıl tutulmasına son veren bir hamle yapıldı. Türkiye’nin haktan, hukuktan, mazlumlardan yana olan güçlü ısrarı sonuç verdi, milli ittifak kuruldu. Milli iradenin millet lehine sonuç vermesi için, milletimizin Saadet’i için Büyük Birlik sağlandı. Ayrıştırmaya, kutuplaştırmaya değil, kucaklamaya, birleştirmeye olan özlem karşılığını buldu. Türkiye’nin geleceğinin oylanacağı 7 Haziran seçimleri öncesi bütün herkesin merakla beklediği güç birliği sağlandı.
Bir taraftan Hazineden aldıkları yardımlar, imkanları sonuna kadar kullanılan avuçlarındaki devlet kurumlarının, yandaş medyaları, algı operasyonlarıyla seçmeni kendisine mahkum eden zihniyete karşı elbette hesaplarını bozacak bir hamle yapılmalıydı. Ve bu hamle iki kardeş partinin ittifakıydı. Hal böyleyken iken, sözüm ona rakip olarak görmedikleri bir ittifakın siyasi alanına girmek, ellerindeki devlet gücüyle, belediyelerine, yetkili kurullarına doğrudan ya da dolaylı baskıda bulunmak; kendi siyasi tercihlerindeki yanlışlıklar ve oy kaybetme korkusu ile ittifaka saldırmaları manidardır. İktidar partisi özellikle Adıyaman’da seçimde alamadığını Ali Cengiz oyunlarıyla seçimde elde edemedikleri başarıyı Adıyaman’da iki ilçemizdeki Saadet partili belediyelere baskı ve tehdit, vaatlerle ulaşmaya çalışmaktadırlar. Milli ittifaktan rahatsız olan iktidar cephesi bu ittifakı yıpratma ve algı üretme adına çeşitli yollara başvurmaktadır. Bundan dolayı iki belediye başkanımıza siyasi ahlaka yakışmayan bir şekilde Akp’ye geçmeleri hususunda telkinlerde bulunmaktadırlar. Bu millet iradesine saygısızlık ve Adıyaman siyasetine yakışmayacak bir vaziyettir. Kimse bu yola heveslenmesin. Biz Saadet Partili belediye başkanlarımızın kendilerine emanet edilen millet iradesinin ve makamının koruyucusu olduğunu, bundan dolayı da bu telkin ve tehditlere karşı direneceklerini biliyoruz. Böyle bir hesabın içerisine girenler inanıyoruz ki sandıkta hesabını vereceklerdir. Kimse aziz milletimizin zekasını, azmini ve gücünü yabana atmasın. Biz inanıyoruz ki halkımız bu oyunu bozacak ve 7 Haziran seçimlerinde bu ittifakı meclise taşıyacaktır” dedi.