Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, şiddetli yağışların neden olduğu sel ve heyelan bölgelerindeki çalışmaları inceleyerek, ilgililerden bilgi aldı. Mahalle sakinleriyle görüşen Akgül, heyelanlar sırasında can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu söyledi.

"CAN KAYBIMIZ YOK"

Şiddetli yağış nedeniyle mahallelerde büyük hasar meydana geldiğini vurgulayan Akgül, "Özellikle ulaşımda sıkıntı yaşanmaktadır. Şükürler olsun ki can kaybımız yok. Samsun Büyükşehir Belediye'miz ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

"ÜSTESİNDEN GELMEYİ BAŞARDIK"

Suyun çekilmesiyle hasarın boyutunun daha net görüldüğünü dile getiren Akgül, şöyle devam etti:

"İlçemiz son yıllarda sel ve su baskınlarıyla karşı karşıya kalmaktadır. 2012, 2019, 2020 ve 2021 yıllarında çok daha büyük felaketler yaşadık. Sanat eserlerimiz yıkıldı, yollarımız kullanılamaz hale geldi, altyapı ve üstyapılar ile içme suyu isale hatları büyük zarar gördü. Geçmişte heyelan ve su baskınlarında iki vatandaşımızı kaybettik. Çok şükür, devletimizin de desteğiyle bütün bunların üstesinden gelmeyi başardık. Bugün de hasar tespit çalışmalarımıza hemen başladık. Yıkılanı yeniden yaparız, yollarımızı yeniden inşa ederiz ama giden canlarımızı geri getiremeyiz."

"GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ"

Akgül, Salıpazarı ile Terme ilçelerini doğrudan etkileyen Salıpazarı Barajı'nın ve sel kapanlarının bir an önce yapılmasının bu iki ilçe için hayati önem taşıdığını belirterek, "Yaralarımızı sarmak için gece gündüz çalışacağız. Bütün enerjimizi heyelan nedeniyle kapanan yolları açmak için harcıyoruz. Kalfalı, Alan, Karacaören, Yayla, Dikencik, Alanyaykın, Mumlu, Çağlayan, Kırgıl ve Karaman mahallelerimizdeki heyelanları Büyükşehir Belediye'miz ile kaldırmaya başladık. İlçemizde hayatı bir an evvel normale döndürmek için gayret gösteriyoruz." ifadesini kullandı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN