Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, sokak hayvanlarının her türlü trafik kazası ve yaralanmaları sonucu acil tedavilerini yaptırmak amacıyla ’Yuvamıza Gidiyoruz’ adıyla bir birim kurduklarını söyledi.
Şehir hayatının yoğun akışı içinde sokakta yaşayan özellikle kedi ve köpeklerin trafik kazası sonucunda yaralandığını belirten Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, "Bu tür durumlarda belediyemize haber verildiğinde yaralı sokak hayvanlarını Veteriner Müdürlüğü bünyesinde kurduğumuz Yuvamıza Gidiyoruz ekibiyle, özel bir ambulans niteliğine getirdiğimiz araçla alıyor Kayseri Büyükşehir Belediyesi Köpek Bakımevi veya Hayvanat Bahçesi’ndeki ilgili hekimlere yetiştiriyoruz. Yaratılan her varlık ilgiye ve yardıma muhtaçtır. Biz de elimizden geldiğince bu bilinçle hareket edip yaralı sokak hayvanlarını acil servislerine yetiştiriyoruz. Burada her türlü tedavileri, bakımları ve aşıları yapılıyor" dedi.
2015 yılı içinde trafik kazaları ve çeşitli sebeplerle yaralanan 95 sokak köpeği ve 44 sokak kedisini tedavileri için acil servise taşıdıklarını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, "Vatandaşlarımız bu tür sokak hayvanlarının kazalarını belediyemizin 222 70 00 numaralı telefonuna bildirirlerse Yuvamıza Gidiyoruz ekibi yaralı hayvanı derhal acil servise götürüp tedavi ve bakımını yaptıracaktır. Bu konuda vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz, ilgili, şefkatli ve duyarlı vatandaşlarımıza da şimdiden teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.