Eskişehir Kent Konseyi Kadın Meclisi, İl Müftülüğü, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri ile iş birliği yaparak, şehrin muhtelif yerlerindeki kahvehanelerde şiddete karşı bilinçlendirme çalışması gerçekleştirdi.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında örnek bir çalışmaya imza atan Eskişehir Kent Konseyi Kadın Meclisi, İl Müftülüğü, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve akademisyenleri bir araya getirerek kahvehanelerde şiddetin nedenleri, sonuçları ve yaşama etkisine dair bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışması yaptı.
Kadın Meclisi Yürütme Kurulu üyesi Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Tülin Yürük, kahvehanelerdeki vatandaşları şiddet sonucundaki hukuksal süreç hakkında bilgilendirirken, İl Vaizi Aşır Toprak ise şiddet göstermenin İslami yönden yükümlülük ve sorumluluklarını anlattı. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nden 3. Sınıf Emniyet Müdürü Emine Cellat ve Komiser Emine Günal da, şiddet göstermenin emniyet ve asayiş açısından sonuçlarından söz etti.
Etkinlikte konuşan Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, “Kadına yönelik şiddet yıllardır bir kadın sorunu olarak görülmüş olmasına rağmen bu kültürel, coğrafi, dini, toplumsal ve ekonomik sınırları aşan küresel düzeyde bir insanlık sorunudur. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasında erkeklerin de meseleye dâhil edilmesinin önemli bir gelişme sağlayacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
Son zamanlarda kadına karşı şiddeti önlemede, şiddet sorununun çözümünün bir kısmının erkeklerde olduğunu vurgulayan Akçasoy, “Toplumsal cinsiyet ve kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık sağlamaları amacıyla erkeklere yönelik bu tür çalışmaları Emniyet Müdürlüğü, akademisyenler ve İl Müftülüğü ile birlikte konunun tüm taraflarını birleştirerek bütünsel bir çalışma yapıyoruz” dedi.
Eskişehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sühendan Koparal ise, “Özellikle toplumsal hayata kadının katılımına ve yaşadığı sorunların azalmasında, erkeğin katılımı ve desteği gerekmektedir. Çünkü cinsler arası eşitliğin bir tarafında kadın diğer bir tarafında da erkek vardır. Bu çerçevede tüm sosyal çalışmalarda olduğu gibi bu soruna da bütünsel yaklaşım zorunludur. Bu nedenle bize destek olan İl Emniyet Müdürlüğümüze, İl Müftlüğümüze ve akademisyenlerimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.