Aydın’ın Didim ilçesinde kadın girişimci Ayşe Karapınar, kurduğu kültür mantarı ünitesinde ‘İstiridye Mantarı” üretimine başladı.
Didim’e bağlı Akyeniköy’de kültür mantarı üretim tesisi kuran Ayşe Karapınar, İstiridye mantarın bölgede ilk defa üretimi yapılan yeni bir ürün olduğun söyledi.
Karapınar, “360 metrekarelik kapalı bir alanda kurduğumuz kültür mantarı üretim tesisinde İstiridye Mantarı üretmeye başladık. Tesisimiz üç üretim odasından oluşuyor. İlkinde üretime başladık. Sırasıyla diğer odalarda da üretim devam edecek. Tesisimizde üretimi gerçekleştirdiğimiz İstiridye mantarı yaklaşık 28 günde hasada geliyor ve koparılan kök kısmından kendini sürekli yenileyen ürün hasat süreci toplam 60 gün devam ediyor” dedi.
Pamukkale Üniversitesi Mantar Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden teknik destek aldıklarını belirten Karapınar, İstiridye mantarı doğal bir ortamda yetiştirildiğini ve kısa zamanda hasada gelerek ekonomiye dönüşmesinden dolayı bölgede önem arz eden yeni bir alternatif ürün olarak değerlendirilebileceğini kaydetti.