Samsun Medya Grubu'na bağlı Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan Samsunlular, "Çocuklara verilen cinsel istismar konusundaki eğitim sizce yeterli mi?" sorusunu yanıtladı.

İşte alınan yanıtlar: 

İNTERNETTEN UZAK TUTMALI
Köksal BAHAR: Bence çocuklara verilen eğitim yetersiz. İnsanlar cinsel istismar hakkında konuşmaya korkuyor. Özellikle internetin çıkması daha kötü. Çocuklar okuldan eve geldikleri zaman odaya çekilip, internetle baş başa kalıyor. Herkes çocuğunu internetten uzak tutmalı. Anneler kızları, babalar oğullarıyla cinselliği konuşmalı. 

YETERLİ BULMUYORUM 
Nisa ÖNAL: Çocuklara verilen cinsel istismar eğitimini yeterli bulmuyorum. Çünkü yeterli bir eğitim olsaydı şuan bu durumda olmazdık. Buna yönelik okullarda dersler verilip, konuya ilişkin toplantılar yapılabilir.  Ancak bu şekilde yaşanan olayların önüne geçebiliriz. 

ZORUNLU OLMALI
Sema DURSUN: Anne ve baba yetiştirmesi çok önemli. Bence okullarda eğitimde verilmeli. Çünkü ben de yeterli bilgiye sahip olduğumu düşünmüyorum. Mutlaka okullarda eğitim verilmeli, bilgilendirmeler yapılmalı.  Hatta bu ders olarak okullarda zorunlu hale gelmelidir. 

YETERLİ DEĞİL 
Mustafa BALOĞLU: Bizim kültür seviyemiz toplumsal olarak pek yeterli değil. Dolayısıyla eğitim seviyemiz de düşük. Yaşanan sıkıntılar eğitim veya kültür ile önüne geçilebileceğini sanıyorum.  Bu konuda maalesef hem atılan adımlar hem de cezalar yeterli değil.

DAHA FAZLA EĞİTİM 
Engin TEKSATAN: Bence yeterli değil. Çocuklara daha fazla eğitim ve yapanlara daha fazla cezalar verilmeli. Artık bu konuları bizim ülke olarak aşmamız gerekiyor. Eğitim veya paneller düzenleyip hem aileler hem de çocuklar bilinçlendirilmeli.

KİMSENİN HABERİ YOK
İlker AKIN: Bence yetersiz. Kesinlikle daha kapsamlı ve kaliteli olmalı. Kimsenin bir şeylerden haberi yok. Aslında Türkiye'de gerçekten çok acı şeyler yaşanıyor. Ailelerin ve çocukların daha fazla bilgiye ihtiyacı var. 

AİLELERE VERİLMELİ
Süreyya ŞAŞMAZ: Çocuklara öyle bir eğitim veriliyor mu bilmiyorum.  Anne ve babanın dışında eğitim veren bir yer yok.  Çocuklara eğitim vermekten ziyade birkaç kişiyi hadım etmeleri gerekiyor. Bu eğitim çocuklara değil, ailelere verilmeli. Ancak aileler eğitimi yeterli alırsa sorunların ortadan kalkabilir 

İDAM ÇIKMALI
Abdullah KARABULUT: Ben devletimi seviyorum ama ne cezalar ne de eğitimler yeterli. Devlet çocuk tacizcilerine ve vatan hainlerine idamı çıkartmalı. İdam olmadığı sürece bunların sonu gelmez ve eğitimle düzelmez. Bir çok şeyin değişmesi gerekiyor. 

ZORUNLU HALE GELMELİ
Kübra KESKİN: Kesinlikle yeterli olduğunu düşünmüyorum. Açıkçası çocuklara da ne kadar eğitim veriliyor bilmiyorum ama son zamanlar da bu olaylar çok arttı. Daha fazla bilinçlendirme, bilgilendirme yapılmalı. Özellikle okullarda bu eğitimler zorunlu olmalı. 

Hande ONAT, Uğur ATICI