SAMSUN'DA SAĞLIK YOLSUZLUĞU OPERASYONU

Edinilen bilgiye göre, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığına fatura edilen ilaçları ve sağlık malzemelerini yabancı uyruklu kişilere satarak kamuyu dolandırdıkları iddia edilen, devlet hastanesi çalışanlarının da aralarında bulunduğu şebekeye, İstanbul merkezli 10 ilde bu sabah eş zamanlı operasyon düzenlendi.

50 ŞÜPHELİ YAKALANDI

13 sağlık çalışanının da aralarında bulunduğu 56 hedef şahsın yakalanmasına yönelik bu sabah İstanbul merkezli 10 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda, 50 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

SAMSUN'DA 4 GÖZALTI

Söz konusu operasyon dahilinde Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 4 ayrı adresi düzenlenen eş zamanlı operasyonda aralarından sağlık çalışanlarının da bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 4 kişi Samsun Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

ÇOK SAYIDA YASADIŞI İLAÇ VE TIBBİ MALZEME ELE GEÇİRİLDİ

Ayrıca operasyonla birlikte 17’si Samsun'da olmak üzere toplam 28 şüpheli sağlık kuruluşunda denetimler gerçekleştirilerek, ikamet, işyeri ve araçlarda yapılan aramalarda çok sayıda yasadışı ilaç ve tıbbi malzeme ele geçirildi.

Soruşturma devam ediyor.

Haber Kaynak: Emre Öncel

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.