Amasya’da şehrin ülke ekonomisinin gelişim sürecine uyum gösterebilmesi amacıyla, tarım, turizm ve sanayi alanlarına yönelik sektörel eylem planları toplantısı yapıldı.

Vali Dr. Osman Varol’un başkanlığındaki toplantıya Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Metin Orbay, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri Mevlüt Özen ve diğer yetkililer katıldı.

Çalışmalarla ulaşılmak istenenin ülkenin 2023 vizyonu ve 10. kalkınma planı hedeflerine ulaşabilmek olduğunu belirten Vali Varol, “10. Kalkınma Planı, Öncelikli Dönüşüm Programları, Orta Vadeli Program, Bakanlık Stratejik Planları ile Yeşilırmak Havza Gelişim Projesi Bölgesel Gelişme Ana Planı’nın çizdiği doğrultuda Amasya ilinin ihtiyaç ve öncelikleri dikkate alınarak incelenecek, kamu kurumları, özel sektör kuruluşları ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katılımlarıyla tarım, turizm ve sanayi alanlarına yönelik eylem planları oluşturulacak” dedi.